Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Overclocking la DURON ???


Guest ronix4000

Recommended Posts

Guest ronix4000

Sal.Am o placa de baza Asus A7V880 care abia am cumparat-o si un proc Duron la 850 (FSB200) pe care inca n-am avut bani sa-l schimb cu ceva mai din timpurile noastre.Pana inlocuiesc procesoru credeti ca as putea sa-l overclockez cat de cat???? Si daca DA , cat de mult as putea sa-i maresc FSB-u ???

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest ronix4000

pai cum as putea sa-mi dau seama daca merge sa-l overclockez sau nu??? si daca merge cand sa-mi dau seama ca trebuie sa ma opresc ?? :smt001

Link to comment

Duronul de 750 merge linistit la 900850 banuiesc ca tot asa ca sunt din aceeasi categorie....sau poate ceva mai mult.Daca iti iei alt proc atunci ar fi bine sa iei si alt cooler ca mai nou procesoarele disipa muuult. Daca deja ai unul atunci urca FSB-ul linistit, nu se va arde nimic...in schimb se blocheaza. Poti sa incerci si daca nu ai...dar numia in cazul in care procesorul nu urca peste 50C cand e incarcat la maxim ca sa ai o margine de siguranta. Spor!

Link to comment

daca ridici din fsb, risti ca unele device-uri pe pci sa nu mai functioneze... am intalnit o chestie super draguta: nu mai mergea sata cum trebuie. un amic spunea ca nu-i mai mergea placa de sunet si controllerul ide. cred ca te risti mai bine din multiplicator..anyway, la 850 nu prea ai de ce sa-i faci overclock, majoritatea jocurilor noi cer procesoare la 1.5-2 GHz...

Link to comment
Guest ronix4000

dar daca o sa observ ca ceva nu-mi mai functioneaza cum trebuie( PCI sau Sata...) treaba asta este reversibila dupa ce aduc proc-ul la frecventa initiala ???? ( adica cu alte cuvinte :nu distrug ceva de pe placa de baza facand overclock) ??

Link to comment

pe unele placi ai optiune sa schimbi ceasul de PCI si AGP

Eu pe celoronul meu de 466 l-am dus cu busul in 83Mhz, am redus Pci la 1/3 din bus si AGP la 2/3 pt stabilitate, altfel imi facea fite sistemul.

Procul nu avea nici o treaba, avea cu vreo 2-3 grde in plus, pe la 50C, oricum cu mult sub cele 70C cat duce un celeron de 466.

Curios a fost ca mi se fause oarecum mila si l-am redus la 466 si se tot bloca..asa ca de atunci (de 4 ani) tot clocat sta. :snakeman:

 

Dupa ce ai marit frecventa intri in sisoft sandra si alegi burn-in wizard.

alegi sa repete testele la infinit si sa se opreasca doar daca temp depaseste o anumita limita. intra pe http://www.amd.com si cauta catalogul procesoarelor amd si vezi care e temp maxima. Scazi 10C din ea si val o pui ca limita in sandra.

Daca nu se blocheaza sau nu se incalzeste excesiv poti sa mai cresti frecventa. Ar fi bine sa stai pe langa calculator in timpul operatiunii si sa il inchizi imediat daca se blocheaza. Eventual pune ceva muzica sa cante si daca se opreste stingi repede. :axe:

Link to comment
Guest ronix4000

pai pe placa mea am optiune de overclockin directa exprimata in procente (5%,10%,20%.....)credeti ca mai e cazul sa umblu si la alte lucruri sau isi face singur treaba cand ii dau overclocking 10% de exemplu...?(placa e ASUS A7V880)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines