Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse alimentare cca. 12V / > 30A

bographics

Recommended Posts

Ce parere aveti despre aceasta sursa: http://www.mypc.ro/ro/1/23042/sursa-sta ... 330mve.php ?

Am nevoie sa pot folosi in casa (la 220V) un amplificator auto ce poate fi alimentat intre 11V - 16V la maxim 40A.

Daca aveti alte sugestii, mai ieftine dar suficient de bune incat sa nu afecteze amplificatorul sau sunetul, sunt bucuros sa le primesc.

• Replies 34
  • Created
  • Last Reply

O varianta mai ieftina ar fi sa folosesti o sursa de pc modificata, in sensul ca pleci de la o sursa rezonabila de 500W si ramai doar cu partea de 12V. Sau mai poti gasi direct surse in comutatie la 12V, mai ieftine. Poti gasi pe la magazinele de electronica.

Da, stiu ca sursa de pc este o varianta. Totusi pentru 40A voi avea nevoie de o sursa buna, deci destul de scumpa.Trebuie sa-i fac ceva modificari sursei pentru a putea functiona la puterea asta pe linia de 12V?Legat de link-ul pe care l-ai postat, nu prea merge... poti sa mi-l trimiti ca mesaj privat? Multumesc.

Daca cere mai mult din sursa,pica tensiunea.Pt un sunet curat ai nevoie de o sursa liniara.Am 2 sch de surse,mai adaugi tranzistori finali si o sa mearga si la 40A,tranzistorii leaga-i in paralel prin r de 0,1. Potentiometrul de reglaj inlocuieste-l la final cu o R. BD250 poti folosi MJ2955; curentul insumat al tranzistorilor trebuie sa fie 100A.Tensiunea inainte de punte e Uin+5V.[attachment=1]Graphic10.jpg[/attachment][attachment=0]Graphic20.jpg[/attachment]

Sursele de tensiune se impart constructiv in surse liniare si surse in comutatie,iar acestea pot fi stabilizate sau nu.De ce sa cumperi?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines