Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incalzitor cu baterii!


Guest yamaha00250

Recommended Posts

Guest yamaha00250

Buna ziua!Sunt nou pe acest forum si in legatura cu cunostinetele mele legate de electronica,vreu sa va spun ca sunt egale cu zero(cu se numesc unele piese etc). Am nevoie de ajutor si de sfaturi pentru a face un incalzitor pe baterii(9v,12v sa un acumulator) cu ajutorul carui sa incalzesc pentru o perioada de 10-20 de min un recipient cu propan(destinat reincarcarii replicilor de airsoft).Eu m-am gandit sa caut o componenta electronica,care atunci cand primeste curent se incalzeste(chiar daca la origine ea este destinata altei sarcini),si sa o lipesc de recipient(acesta fiind din metal de 2 mm).Astfel cu acest sistem sa pot sa folosesc replica si pe timp mai racoros.Mentionez ca acest sitem nu va functiona incontinuu mai mult de 10 min,max 20;deci o sai incorporez si un intrerupator(pentru ca bateriiile sau acumulatorii sa ma tina aproximativ 4 ore). Va rog ajutatima cu ceva idei, cu stima Robert!

Link to comment
  • Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Poate vii cu niste dimensiuni ale recipeintului cu pricina, nu toata lumea e specialista in armament. Daca vrei un sfat, legat de incalzirea recipientelor cu gaze, e sa stai domol. Mai bine construiesti un vaz izolant termic in care transporti nebuneala decat sa te apuci sa-l incalzesti, mai ales un gaz combustibil. Poti utiliza cu rezultate bune o folie rezistiva de la incalzitorul de oglinzi auto. Experimental, cu butelia goala vezi cum se incalzeste.

Link to comment

In general acele butelii de airsoft au cam 2 litri, daca consideram temperatura mediului ambiant de 0 gr.C, pierderi termice=40%, temperatura propanului lichefiat, incalzit cu 20 gr. C(pentru a se obtine efectul de dilatare scontat), ar trebui livrati buteliei cca. 100 W termic timp de 20 min, adica 20Wh, deci un consum in cele 20 min. de la acumulatorul de 12V de 8,3A. Daca acumulatorul este de 12V/7Ah, va rezista cam 2 cicluri de incalzire a 20 min. fiecare ciclu. Cat despre dispozitivul de incalzire, cateva rezistente in corp ceramic, lipite strans pe corpul buteliei.

Link to comment
Guest yamaha00250

Eu doresc sa incalzesc acest incarcator http://www.magazinpacpac.ro/produs.php? ... 50&id=1603 care este format dintr-o carcasa externa de circa 2mm si recipietul cu gaz de circa 50 ml care se afla in interior.Incalzirea se poate face si tinand incarcatorul in mana,dar cand sunt minus cateva grade afara nu cred ca rezisti prea mult cu mana descoperita.Doresc o obtin o temperatura de circa 20 de grade(nu pe toata suprafata incarcatorului,ci doar pe jumatate sau daor intr-un punct;fiind de metal ,acesta este conductor termic).Risc de explozie nu este ,decat daca temperatura depaseste 50 de grade,sau daca exista sursa de foc sau caldura.

Link to comment
Guest yamaha00250

Eu doresc sa incalzesc acest incarcator http://www.magazinpacpac.ro/produs.php? ... 50&id=1603 care este format dintr-o carcasa externa de circa 2mm si recipietul cu gaz de circa 20-30 ml care se afla in interior.Incalzirea se poate face si tinand incarcatorul in mana,dar cand sunt minus cateva grade afara nu cred ca rezisti prea mult cu mana descoperita.Doresc o obtin o temperatura de circa 20 de grade(nu pe toata suprafata incarcatorului,ci doar pe jumatate sau daor intr-un punct;fiind de metal ,acesta este conductor termic).Risc de explozie nu este ,decat daca temperatura depaseste 50 de grade,sau daca exista sursa de foc sau caldura.

Link to comment

Omul a spus clar ca nu se pricepe la electronica, asa ca nu merita ironii din partea celor grozavi.Un chimist sa imi aduca aminte, cum scria intr-o carte cu retete de tot felul, despre o punga de plastic in care se punea rumegus de lemn, pulbere de aluminiu (parca) si inca ceva. Pentru activare, se umezea cu apa rumegusul. Dadea caldura blanda cateva ore si se numea "calorifer de buzunar".Alta idee: Un termos (improvizat) cu apa calda. Un litru de apa calda da peste 1000 calorii la fiecare scadere a temperaturii sale cu 1 grad. Este cel mai bun rezervor de caldura.Incalzirea electrica este scumpa si dificil de realizat (constructiv).

Link to comment

Un chimist sa imi aduca aminte, cum scria intr-o carte cu retete de tot felul, despre o punga de plastic in care se punea rumegus de lemn, pulbere de aluminiu (parca) si inca ceva. Pentru activare, se umezea cu apa rumegusul. Dadea caldura blanda cateva ore si se numea "calorifer de buzunar".

Cartea se numea Minuni in eprubeta... acel "inca ceva" e clorura de cupru (CuCl2). Functioneaza dar nu e practica metoda. Cantitatea de caldura nu e chiar asa de mare si risti sa-ti curga zeama toxica peste tot.
Link to comment

Dupa cele spuse,se poate gasi o solutie>?

Poate vii cu niste dimensiuni ale recipeintului cu pricina, nu toata lumea e specialista in armament.Scrisei mai sus.Deci, daca e paralelipipedic ce dimensiuni au laturile ? Daca el e deja izolat termic incalzirea nu-l ajuta prea tare!Pe de alta parte, daca transferi gaz cald intr-o incinta care este deja rece sau se va raci, pierzi presiune prin variatia de temperatura. p*V=υ*R*T.
Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines