Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablu RCA cu fir de masa


Recommended Posts

Am cumparat niste cabluri RCA stereo 2 mufe la un cap si alte doua la celalalt cap, cablul mai are un fir cu doi papuci. Cei doi papuci se leaga la surubul de masa de pe amplificator, mixer, etc ? Surub de masa nu am decat la amplificator si mixer, la calculator nu este prezent asa ceva, nici la un cd player harman kardon si nici la o combina. Pentru ce este aceea masa ? aparatura electronica de o mai am si nu are surub de masa pot sa o leg ?

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

klayus are dreptate, firul respectiv se foloseste pentru conexiunea de remote de la amplificatoare

 

acesta este un cablu RCa + firul de remote

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:kgq2PTYAWERLcM:http://www.imagepundit.com/images/thumbs/jzkn2lomblkwdztgjyrn.jpg&t=1

 

insa cablul din imaginea ta este prea scurt pentru masina, deci posibil sa fie folosit pentru masa intre echipamente, mai ales tinant seama de "logica" mufelor RCA (initial se realizeaza conexiunea pe firul cald :nebunrau: )

Link to comment
  • 6 months later...

Acest model de cablu, nu este doar pentru auto, (asigurarea functiei remote), ci se folosea si pentru echipotentializarea maselor intre diferite aparate-deck-uri aflate intr-o linie audio. In general cel mai folosit era intre amplificator si pick-up, daca va veti uita pe spatele fiecarui amplificator veti vedea in apropierea intrari "PHONO" un surub, direct in carcasa cu semnul GND, sau scris GND langa el. Deci poti lega intre carcasele aparatelor tale din linia audio, daca nu ai acel surub dedicat, se poate monta si pe alte suruburi ale aparatului, nu stiu insa cat e de necesar, dar daca tot exista cred ca e ok sa il legi si vei si fi mai sigur ca toate aparatele se vor afla la acelas potential, din punct de vedere al maselor.Bafta. Radu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines