Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ILUMINARE LED LA SCARI,IDEI SUGESTII,HOME MADE


Guest minishavo

Recommended Posts

Guest minishavo

Buna,sunt new member pe acest forum si as dori ajutor in a face o iluminare cu led pentru scari,aveti mai jos link atasat(gasiti acolo tot scheme,instalare),pana aici tot

e ok ,vreau sa precizez ca la parte de electronica ma pricep putintel pt a face asa ceva acasa,asa ca as vrea niste sugestii poate o colaborare cu cineva care crede

ca m-ar putea ajuta,multumesc astept sugestii.

http://alan-parekh.com/kits/stair-light-kit/ -format pdf despre ce v-am povestit

 

-fisier video pt o prezentare mai buna
Link to comment
  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

o idee asemanatoare asi vrea sa fac si eu la viitoarele scari masarda dar nu cu aprindere succesiva le fac sa se aprinda toate odata , am cumparat din care4 o aplica de perete cu senzor de la philips ai poza mai jos : se alimenteaza cu 3 baterii AAA la 4,5v de pe ledurile aplicei potzi sa pornesti cu un releu alte aplice de perete fara senzor care sunt mai ieftine .spor la treaba .

Link to comment
Guest minishavo

poti sa mi dai un cod ceva de la ambele in zona mea nu am carr4 sa vad un pret,pana la urma am mai studiat si am mai gasit o varianta nu asa de bunadar asta e,sa folosesc furtun luminos si un senzor de miscare,ce zice-ti?

Link to comment

Daca nu te intereseaza neaparat toate efectele alea de aprindere si stingere pe rand ci te-ar multumi toate o data, se poate face circuitul cu bariera si fara microcontroller.Iti trebuie un 555 ca sa iti genereze sa zicem 38KHz cu care dai in eldul emitator.Pentru receptor poti folosi un TSOP1738. Folosesti un led emitator si un receptor in fiecare capat al scarii. Cand se detecteaza o intrerupere a luminii se mentin aprinse led-urile un timp de x secunde dupa cu ajutorul unui alt 555.

Link to comment

poti sa mi dai un cod ceva de la ambele in zona mea nu am carr4 sa vad un pret,pana la urma am mai studiat si am mai gasit o varianta nu asa de bunadar asta e,sa folosesc furtun luminos si un senzor de miscare,ce zice-ti?

da de ce nu ,numai sa fie cu leduri, becurile consuma mult si se incalzesc distrugand in timp furtunasul , e buna si ideea cu bariera inflarosie , recunosc nu prea mam gandit la aceasta solutzie (decat pentru alarme contra musafiri "poftiti").uite ai aici un sait : http://www.amazon.co.uk/Philips-SpotOn- ... B000PVX678eu am dat aprox 30 ron pe spot lucreaza si de la distantza mai mare daca indepartezi capacul de pe senzor circa 3 m ,cu capacul pus cam 50cm , autonomie la 10 -20 aprinderi pe zi cu acumulatori AAA de 850mh , te tzine cam 3 saptamani .
Link to comment
Guest minishavo

m-ai cam bagt in ceata cu acele denumiri gen,,555,etc'',dar oricum mersi pt interes,ma gandeam dac poti sa mi dai ceva mai explicativ circuitul propus de tinepoate si cu schema ,sunt f incepator,daca nu costa f mult,cum ar fi sa fac acel circuit pe fiecare treapta cu un un led de 10 mmsau doua poate cu lupa.Sau sa folosesc spotul led philips dar legat de el inca pt o scara,ar functiona asa legat in serie sau am nevoie de alta principiu de legare.

Link to comment

Hai sa iti explic intai putin cum functioneaza tot sistemul asta...Ca sa detectezi daca cineva intra pe scari, se foloeseste o bariera cu infrarosu. Adica pe o parte ai un emitator infrarosu care emite semnal sub forma unor impulsuri pe o frecventa anume. Pe cealalta parte ai un receptor reglat special sa receptioneze semnal doar pe acea frecventa, adica nu e prea incurcat de nivelul de infrarosii ambiant. In mod normal receptorul primeste continuu semnal de la emitator, dar atunci cand trece cineva intrerupe fascicolul. Ca sa generezi semnalul ala de o anumita frecventa, iti trebuie un oscilator, de exemplu cu un circuit LM555. Cauta datasheetul si lamureste-te ce e cu el. E plin si netu de aplicatii.Tot ce mai trebuie adaugat este un temporizator care sa iti tina aprinsa lumina si un timp de dupa ce ai trecut prin bariera.

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

da functioneaza atit la inceput de secventa cit si la terminare logic deoarece are un timp de lucru la finalul timpului se opreste sistemul de detectie pate fi de care doresti pir ,optocuplor ,de presiune,etc,actioneaza un releu de timp temprizat la revenire (555) apoi tot(555) oscilator apoi 4017,schema este pe( www.tehnic.go.ro ) lumina dinamica 10 canale .

Cred ca sunt de ajuns 10 canale restul este conceptie propie asa ca exista 2 solutii :1) ori te apuci de lucru si inovezi ,2) ma suni pe mine!

Succes.

Ps eu am folosit finali de comanda BUZ 11.posting.php?mode=reply&f=68&t=71085#

Link to comment
  • 2 years later...

Serios, la ce bun sa te chinui cu pic 16f628, programare si alte chestii consumatoare de timp si nervi? Fata de oferta din primul link (99$) eu am un produs de doua ori mai economic, foarte sensibil si de efect. Bine si pretul este ceva mai mic, dar asta nu cred ca e o problema prea grava.Va pot ajuta si cu sfaturi pe aceasta tema : trepte iluminate.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines