Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

osciloscop e 0104 defect


Guest pantileionut

Recommended Posts

Guest pantileionut

seara buna... am facut si eu rost de un osciloscop moca, e 0104....., la testeare am constatat ca afiseaza o dunga de grosime 0.7-1 cm pe verdicala care se poate de plasa stanga dreapta.... si nimik mai mult orice semnal introduc la intrare tot la fel se vede.... alimntare s-a facut pe 12v de la o sursa de pc..

Link to comment
  • 3 months later...

Baieti, ca sa nu mai deschid un alt topic legat de defectele lui E0104, adaug si eu o problema, intilnita poate de cineva:Si anume, osciloscopul merge foarte bine, citeva minute (nu mereu aceleasi), dupa care incepe sa tiuie tot mai sesizabil, pina moare si mort ramine pina cind il opresc de la retea si il pornesc din nou.Odata cu cresterea tiuielii sursei scad si tensiunile de alimentare (masurate cu multimetrul), dar chiar si dupa ce osciloscopul moare, T9 primeste in continuare semnal in baza (verificat cu un alt osciloscop)... :uioPS: referitor la problemele intiatorului, ai incercat sa reglezi osciloscopul? E clar ca baza de timp si amplificatorul X merg, intrebarea este daca merge ampliful Y: poti misca spotul si pe verticala sau doar pe orizontala?

Link to comment

Elm, aceeasi problema am avut-o si eu, osciloscopul functiona si dupa cateva minute, cel mult, incepea sa se auda un tiuit din ce in ce mai accentuat, la mine a fost condensatorul de 0.1uF la 1000V din filtrajul tensiunii de -1000V din etajul de alimentare, este un condensator baban, pe placa de baza, sub tubul catodic, aproape de conectorul bazei de timp si ampli X. La mine acel condensator se incalzea foarte tare, vezi si la tine!!

Link to comment
  • 2 years later...

tinand cont de varsta onorabila a osciloscopului cred ca cel mai indicat ar fi s-o luati batraneste cu verificarea a cat mai multe din componente inainte de a-l baga in priza.... oricum presupun ca nu-i chiar asa de complicata schema si cel mai probabil ca multe condensatoare vor trebui inlocuite altfel repari intr-o parte si pocneste in alta ....

 

L.E. deci recomandarea mea e sa nu faceti carpeli ...

poate va ajuta cu ceva: http://www.emil.matei.ro/e0104m.php[*]

Link to comment
  • 3 months later...
  • 9 months later...

Buna seara!

Are cineva schema sursei osciloscopului E0104? Am aceeasi problema, nu porneste dar se aude un tiuit in zona sursei.

Mentionez ca a stat intr-un pod de casa vreo 6-7 ani. Fratele lui mai mare (din acelasi pod) E0102, functioneaza onorabil si isi face treaba.

 

Multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines