Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV " Schneider " sasiu M35 M36 echipat cu tub de 68cm / 110


ROBEERT

Recommended Posts

Buna ziua tuturor. Am la reparat un asemenea " tanc ". Clientul a acuzat ca a auzit o pocnitura in el si cica a aparut " curcubeul cu cele trei culori ". I-am zis " nene, cam miroase a tub pocnit ".L-am desfacut si intr-adevar tubul spart ( am gasit gatul tubului cu tot cu deflexie cazut. ).Am zis: hai sa-i fac proba la sasiu pe un tub de 66cm / 110 grade. Zis si facut. Specific: deflexia H si V de pe tubul de 66 are ohmmajul identic cu cealalta. Surpriza: rastrul intunecat si corectia est - vest terminata la viata ( FIT-ul slab ). Nu " trozneste " cand se incarca tubul cu FIT si drept dovada FIT si celelalte recuperate sunt slabe. Am incercat sa tatonez conzii ( cei de recuperare si cei din circuitul de deflexie ) si am constatat urmatoarele:-cand creste luminozitatea scade dimensiunea H.-cand creste dimensiunea H scade luminozitatea.In sfarsit, nu am ajuns la nici un compromis. Defectul in mod sigur este in circuitul est - vest. Acesta este echipat cu un IRF------, diodele modulatoare, doua bobini, conzi nepolarizati, etc.Luni am sa vin cu mai multe detalii. Deci intr-un cuvant, cred mai mult ca sigur ca este sasiu M35 M36 echipat cu tub de 68cm / 110 grade. Rugamintea mea este daca are cineva aceasta schema.Specific: am schema de M35 M36 dar pentru tuburi de 90 grade si acestea nu necesita circuit est - vest si totodata acest circuit nu-i dat in schema. Vreau sa ma apuc de sapat in acest circuit. Daca este vreo bobina naspa, nu stiu daca merge rebobinata, desi cred ca da ( am rebobinat eu si trafo drivere si au mers, astea de ce n-ar merge? ). Deci o schema pentru M35 M36 pentru tub de 110 grade daca are cineva???Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply
  • 3 weeks later...

Buna seara. Televizor rezolvat. Astazi am intrat in posesia tubului si cu defectul descris la inceputul topicului am luat plasa ( nu a fost nici din circuitul E - W, nici comanda proasta pe baza finalului linii, nici sursa. ) A fost din binul memoriei ( ai la reglaje in menu-ul service de te doare mintea si vreo doi dinti ). :rade: Cum am procedat:-am inscris memoria cu un bin de M35-M36 de la diagonala mica ( am fost constient ca trebuiesc facute reglaje pe cadre, pe E - W, centrari, trapez, etc. ). M-a dus in eroare defectul " luminozitate scazuta, dimensiuni linii reduse si totodata E - W dereglat total. Cel mai " penal " defect masca a fost luminozitate scazuta si imagine manjita ( ca si cum ar fi fost valoarea tensiunii FIT scazuta ). Vedea foarte oribil. Nu dadeai doi bani pe el ce oribil vedea. Deci asta " ghimpe " il luasem ( interpretasem ca valoarea tensiunii FIT era micsorata. Asa se parea. Am masurat toate tensiunile din sursa, cele stabilizate si cele recuperate. Toate erau OK. Am spus " Bun, tensiune FIT valoare scazuta si restul recuperatelor ok? N-ai sa vezi asa ceva nici cu ochelari. Nu se poate asa ceva. Daca aveam FIT scazut, automat trebuia sa fie si celelalte recuperate anapoda ". Am zis " ia sa scot memoria care am programat-o si sa-i pun una goala si sa il iau la butonat putin in menu-ul service. Am uitat sa mai spun si gainaria cu sunetul ( volum maxim si nereglabil ). Asta cu sunetul o facea si cu memoria programata si cu cea goala. Intr-adevar, din soft au fost toate gainariile descrise mai sus ( imagine intunecata si manjita si sunet maxim nereglabil ).Deci, memoria care am pus-o goala, am scris-o in menu-ul service de la A la Z. Nasolia mare este ca la atelier nu mai am calculatorul si cand am de incarcat o memorie vin la calculatorul de acasa si o incarc si mi-a fost teama sa nu-i dau reglajele peste cap celei programate ca trebuia iar sa vin acasa s-o reprogramez. Defectul cu " luminozitate scazuta si imagine manjita " se corecteaza din menu service la optiunea " SUBBRI " ( cam asa ceva ).Intr-un cuvant, am avut de treaba la el ca la Paste ( schimbat tub, 'spemii de reglaje, centrari, dimensiuni, trapez, corner, volum sunet, etc. ). Cred ca am sa-l visez in noaptea asta. :nebunrau: Astazi a venit clientul si a intrat in posesia lui.Cam asta am avut astazi de " prasit ".Mai jos, pun acea incarcatura a memoriei la care am muncit pe branci.O seara buna.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Buna seara. Ca sa nu mai deschid alt topic, postez tot aici. Astazi mi-a venit la atelier un client cu un televizor Nippon sasiu M35 ( tub de 51 / 90 grade ). Merge ce merge si intra singur in menu-ul de autosearch. Isi face bine merci functia pana la capat, porneste pe pr. 1, merge ce merge, apoi iar intra ca nebunul in autosearch ( ca si cum i-ar da cineva aceasta comanda. Afiseaza inclusiv OSD-ul cu aceasta functie ).Specific: am masurat tensiunile din sursa, cele stabilizate, inclusiv pe cele recuperate. Sunt OK. Ce-i drept, nu am masurat filtrajele sau sa le inlocuiesc. I-am pus o memorie goala, i-am dat eu autosearch, s-au memorat programele cu bine, dar face la fel. Merge ce merge, isi da singur un autosearch. Pentru maine am programat o memorie poate - poate ( desi nu cred ). Tot maine vreau sa iau la purificat circuit de reset, quartz, filtraje, etc. Tare mi-e teama sa pronunt cuvintele " PROCESOR DEFECT ". Ce poate fi oare? A mai intalnit careva acest defect la sasiul M35?P.S. Nu are cum sa fie din telecomanda, deoarece nu are comanda rapida functia autosearch precum norma de sunet ( Sys ). Pentru a ajunge la functia autosearch, trebuie intrat in menu-ul de cautare. Ce am uitat sa verific, sa nu fi ramas vreun touch blocat ( desi nu cred ). Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Scuze daca vreau sa reinvii mortii dar m-am cam lovit si eu de cam aceleasi problema pe care le vad aici si mi s-au parut ceva fantastic... :|

 

Am un TV NIPPON EC21185 la care mi-a cam murit VCT-ul -> Am luat de aici de pe forum un sasiu care credeam ca ar fi un M35 dar de fapt s-a dovedit a fi un M36B dintr-un Schneider -> am "adaptat" sasiul la TV-ul meu dar am niste probleme:

1. Cu memoria originala nu pot intra in meniul de service pentru a regla imaginea (probabil din cauza ca TV-ul avea alta telecomanda si anume RC903)

2. Cu o memorie goala pot accesa service menu etc. dar sta volumul la maxim orice as face inafara de mute (OSD imi indica reglajul volumului)

Am incercat din service menu sa reglez cele 3 trepte de volum dar fara nici un rezultat.

NIPPON-ul meu are tub de 54/90* iar sasiul pe care l-am achizitionat prsupun ca provine de la un tub 68/110*

Ce dump mi-ati recomanda in aceasta situatie ?

 

Ce inseamna

Deci, memoria care am pus-o goala, am scris-o in menu-ul service de la A la Z

- Pur si simplu reglajeje pe care le permite meniul service sau altceva mai complex ?

Se poate edita un dump cu un hex editor pe calculator si apoi rescrisa memoria cu el ?

Link to comment
Share on other sites

Nu va chinuiti.Am dump verificat 100% ok dupa ora 11,30 vi-l trimit eu si rezolvati problema .

DOAMNEEEEEEEEEE ! ! ! !

 

Deci nu pot sa cred ce se intampla ! ! ! :O

 

Nu va mai obositi cu dump-ul ca s-a rezolvat :101

 

1. Problema cu neintratul in meniul service:

 

a. Code ON (la mine era din service menu Code ON)

 

Tasta Meniu de 4 ori -> meniul cu timerele si cu limba

Tasta P- de 3 ori -> meniul cu limba

Tasta V+ o data -> accesare meniu selectie limba

Tasta CAPS o data -> pasul 1 in mod normal de intrare in meniul service

Tasta REVEAL odata -> pasul 2 in mod normal de intrare in meniul service

 

b. Code OFF (Metoda normala care mi-a mers cu orice dump normal)

 

CAPS o data -> pasul 1 in mod normal de intrare in meniul service

REVEAL odata -> pasul 2 in mod normal de intrare in meniul service

 

Pe mine ma incurca faptul ca unii ziceau de timer, in alta parte am gasit cu tasta albastra si semnul intrebarii... etc.

 

2. Problema cu volumul la maxim: (asta chiar ca e culmea!)

 

In service menu in submeniul 4 optiunea 21/25 trebuie sa fie 5! si nu 1! CE ! ? ! :speriat

Din cate am inteles eu optiunea respectiva tine de dimensiunea tubului din TV-ul in care va fi montat sasiul (probabil regleaza niste tensiuni pe tub... nu ma pricep... )

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines