Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme pc


Robert22

Recommended Posts

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Exista 2 situati in care poti pierde setarile din Bios si anume:1. Atuncia cand bateria este functionabila, dar nu se salveaza nici o setare. In acest caz, exista un jumper care are rolul de a-ti reseta setarile Bios-ului, la cele facute din fabrica (sau cele default). Trebuie sa-l cauti si sa-l verifici pe ce pozitie se afla. Daca este pe pozitia "Clear-Cmos" (numele difera de la o placa de baza la alta), el iti va intrerupe alimentarea de la baterie, setarile Bios-ului revenind la cele "Default". Pentru ca sa iti ramana salvate modificarile facute, trebuie ca jumper-ul sa fie mutat in pozitia opusa sau cea de "On".2. Cand bateria este epuizata. In acest caz, in momentul cand ai salvat modificarile facute in Bios, ele vor ramane in memoria acestuia, atata vreme cat unitatea centrala este alimentata. Dupa intreruperea alimentarii, din nou, setarile Bios-ului, sunt trecute la Default.Mult succes.

Link to comment

Daca ati pus o baterie CR2032 Maxell, Sony, Varta, Panasonic(pe care o verificati astfel: puneti pe bornele ei un LED rosu, va trebui sa lumineze intens), si face tot asa, iar jumperul "clear CMOS" e bine pus, aveti strapunse una sau doua diode de protectie SMD aflate in apropierea cipului BIOS- era pe vremuri "boala' placilor de baza Matsonic MS8308EP, doua din trei aveau problema asta. Bateriile marca KTS ce se livreaza cu 99% din placile de baza sunt niste porcarii.

Link to comment

am pus o baterie Toshiba acuma este ok am sa vad daca dureaza daca va fi decuplat cateva ore am incercat doar 10 min decuplat de la retea si cu celelalte baterii era bine doar cand decuplam seara si dimineata la pornire nu mai erau setarile acuma am sa vad .Va multumesc ptr sfaturi!

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines