Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor microunde Whirlpool


florin 62
 Share

Recommended Posts

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posibil uruitul sa fie de la transformator care este intrat in saturatie din cauza unui scurtcircuit pe iesire. Verifica siguranta de inalta tensiune daca este buna. Deconecteaza firul de inalta din condesator (acela mare si aproximativ paralelipipedic si ATENTIE ca sunt cam 2500 - 4000 V acolo, in functionare, suficient ca sa omoare) si asculta daca mai apare zgomotul. Daca nu, reconecteaza firul de inalta la condesator apoi scoate mufa din magnetron, si asculta. Daca zgomotul a disparut, masoara intre tabla magnetronului si oricare din pinii de filament daca ai scurtcircuit. Daca aparatul de masura nu indica nimic, pune in serie cu magnetronul un bec, e posibil sa fie strapuns condesatorul din mufa si in cazul acesta numai asa il gasesti (am avut si eu unul cu acest condesator strapuns si dadea bine la aparatul de masura dar in momentul in care l-am pus in serie cu un bec a inceput sa sfaraie in mufa si sa se incalzeasca mufa). Daca problema este magnetronul atunci acesta trebuie inlocuit. Intreaba pe la service-uri de reparatii electrocasnice daca au unul ieftin.Inca o data, ATENTIE ca lucrezi cu tensiuni periculoase in interiorul magnetronului, ia-ti toate masurile de protectie.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
Guest lupinol

Buna ziua, nu stiu daca mai raspunde cineva la acest topic dar aceeasi problema o am si eu la un cuptor Whirlpool cu zgomot puternic in zona magnetronului. Am gasit dioda CL01-12 cu rezistenta de 40ohmi la masurarea cu aparatul electronic, dupa ce am scos-o din circuit si am pornit cuptorul a disparut zgomotul dar cuptorul nu mai incalzeste! Banuiesc ca ea este problema, dupa ce o schimb revin cu o postare. Cumva mai poate fi si altceva, magnetronul l-am masurat si nu indica nimic la aparat intre contactele de la mufa si carcasa?! Nu am masurat condensatorul. Multumesc anticipat pentru sfaturi. 

Link to comment
Share on other sites

Dacă vă mai loviți de această problemă pe viitor și nu aveți la îndemână o diodă originală, e util să știți că dioda de înaltă tensiune din cuptorul cu microunde poate fi înlocuită cu 15-20 diode tip 1N4007 înseriate și foarte bine izolate. Am folosit această metodă la un cuptor de la serviciu fiindcă în urma unor descărcări de înaltă tensiune față de masă, acest cuptor deja distrusese două diode și cum o diodă originală costă cam 40-50 Lei.....am decis să ,,reduc pierderile,,....Are deja cam un an de când funcționează cu acele diode 1N4007 înseriate.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines