Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem 5.1 busit


clauuuu

Recommended Posts

Pai..am dat azi la maxim si dintr-o data s-a oprit brusc..se aude sunetul doar cand il deschid ( 1 secunda ) si tot asa ( daca il redeschid )..problema e ca mai demult mi s-a ars un condensator si acum cred ca s-a ars si al 2-lea :| sistemul functioneaza perfect ( are display pe subwoofer si nu are probleme )..poate sti cineva cam cat aproximativ ma costa sa il repar ? :cry:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

nu puteam sa dau editare la mesajul anterior :jytuiyu

am fost la un magazin care se ocupa cu reparari..mi-a spus ca ma ajunge cam 5 foi buun..am venit acasa si am aprins din curiozitate sistemul :ras: si ca sa vezi..a mers :rade: am dat iar la 80% si iar sa oprit brusc :nas: de la ce poate sa fie ?

LE: DAA..trebuie sa il las sa se raceasca ca sa functioneze din nou :sparge: care poate fi problema?

Link to comment
Share on other sites

Pai circuitele sunt prinse prost pe radiator. Desfaci surub, le dai jos, pui pasta ca la procesoare, pui totu la loc. gata.

ca sa se auda sistemul trebuie sa il redeschid de vreo 3-4 ori ca sa isi dea drumu la sunet..tot de la radiator e ?
Link to comment
Share on other sites

E un adeziv,mai bine zis un fel de rasina epoxy care tine piesele mai fix pe placa.Masura de prevedere deoarece vibratiile difuzorului pot avea efecte neplacute.Nu are legatura cu functionarea sitemului. E cam solid lichidul tau..

Link to comment
Share on other sites

Nu are nici o treaba acea pasta. Problema poate fi de la lipituri (partea cu terminale) reci. Vezi (in unele cazuri cu lupa) daca terminalele sunt bine cositorite. Eventual le refaci. N-ar fi de eliminat nici condensatoii electrolitici (ex: cei negri), desi din poze nu par a fi umflati.

Link to comment
Share on other sites

am observat ca pe partea cealalta a tablii ( aia cu puncte care se cheama lipituri cred ) in 2 parti e cu negru..in total cam 8-9 lipituri cu negru :cry: asta'i buba?LE: am pus 2 poze..pe primul am facut schema circuitelor :ras: unde e cu negru e ars, unde e cu maro nu stiu ce este..cred ca e topit aluminiul acela ( sau ce e el.. ) si alea punctele is lipelile ( cred ca asa se cheama )[attachment=0]schema.PNG[/attachment][attachment=1]schema2.png[/attachment]

Link to comment
Share on other sites

Las-o balta . Daca nu iti dai seama nici daca un circuit imprimat este intrerupt sau nu atunci chiar nu are rost sa te mai zbati. Du-l la un electronist. Electronica nu se poate face dupa ureche. Trebuie studiat mult si macarun minim set de aparate si scule.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines