Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

telefon , ceas automatic .

Recommended Posts

Buna ziua , un ceas automatic are o greutate descentrata care se invarte in timp ce miscam mana ( in mers) si astfel trage arcul ce pune in miscare ceasul . Telefonul care sta mai mereu in buzunar se misca si el odata cu picioarele . De aici mi-a venit ideea ,sa presupunem ca am avea 3 ceasuri la care le-am scoate limbile le-am inlocui cu un magnet si am face unele modificari pentru a face miscarea liniara si nu sacadata, peste magnet o bobina si avem un dinam , in timp ce ma merge mecanismul de ceas s-ar misca ar trage arcul care ar face magnetul sa se invarta si ar genera curent . Intrebarea mea , 3 astfel de mecanisme ar fii suficiente pentru a incarca bateria telefonului ? sau a-i prelungi macar durata dintre incarcari?

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

problema cu o lanterna e evident dimensiunea , la un ceas nu trebuie sa alergi si totusi el va merrge 24 ore , din moment ce spatiul e o problema se folosi piese mici ( nu cred ca va avea nevoie de un cuplu mare) si nu ma astept sa mearga 24 de ore , un telefon se incarca cam in 2 deci ma intreb daca ar putea merge macar 1 .

interesanta idee numai ca ,curentul necesar incarcarii acumulatorului e mult prea mare fatza de ceea ce potzi produce cu un sistem in miniatura introdus in telefon , ceasul transforma , lucrul mecanic in lucru mecanic ,practic pierderile sunt aproape 0 , la telefon e altfel ,(spatziul e limitat ,potzi totusi incerca intrun tub mic sa bagi un magnet cilindric ,iar pe tub sa bobinezi ceva sarma si vezi ce produce ) , mai bine ai lipi un mic panou solar pe spatele telefonului si il lasi cu fatza la perna sa se incarce si gata ai rezolvat problema ,oricum un astfel de GAGET cred ca e deja aparut , cel cu "telefon cu manivela "lau scos deja baietzii desteptzi de multisor timp.spor la treaba .

interesanta idee ... nu explica cum functioneaza totusi arata ca ideea e aplicabila , am spus de un ceas automatic deoarece stiu ca e mic , voi ati spus ca nu are forta ( am cautat pe GOGu din nou si am aflat acelasi lucru) totusi vad ca exista ceva suficient de mic cat sa faca treaba ( daca intra in talpa de pantof si nu jeneaza) .

Idee interesanta pe dracu,cine credeti ca incarca telefonul?Nu tot voi printr-o rezistenta sporita la inaintare?E ca si cum ai merge cu masina cu rotile desumflate si in loc de 8l la % consumi 9l benzina la % de kilometrii.Astea sant pseudoidei,mai bine ar pune burta pe carte si ar revolutiona ,de exemplu,agricultura sau sa vina sa munceasca cu mine in industrie si toata lumea ar fii multumita.mai erau unii(romani) la expozitii prezentau navete spatiale ,machete evident fiindca mai mult nu ii ducea capul.

Idee interesanta pe dracu,cine credeti ca incarca telefonul?

Nu tot voi printr-o rezistenta sporita la inaintare?

E ca si cum ai merge cu masina cu rotile desumflate si in loc de 8l la % consumi 9l benzina la % de kilometrii.

Astea sant pseudoidei,mai bine ar pune burta pe carte si ar revolutiona ,de exemplu,agricultura sau sa vina sa munceasca cu mine in industrie si toata lumea ar fii multumita.

mai erau unii(romani) la expozitii prezentau navete spatiale ,machete evident fiindca mai mult nu ii ducea capul.

şi pe tine te duce mai mult??? :rade:

Idee interesanta pe dracu,cine credeti ca incarca telefonul?Nu tot voi printr-o rezistenta sporita la inaintare?E ca si cum ai merge cu masina cu rotile desumflate si in loc de 8l la % consumi 9l benzina la % de kilometrii.Astea sant pseudoidei,mai bine ar pune burta pe carte si ar revolutiona ,de exemplu,agricultura sau sa vina sa munceasca cu mine in industrie si toata lumea ar fii multumita.mai erau unii(romani) la expozitii prezentau navete spatiale ,machete evident fiindca mai mult nu ii ducea capul.Raportează acest mesaj

Poftim cultura ... Dumneata esti capabil sa realizezi macar acea macheta de care pomenesti ? Cat despre industrie , te informez ca tehnologia e existenta si veche rau de tot , un generator electric cum crezi ca merge ? alternatorul masinii tale cum crezi ca merge ? ( dinamul bicicletei daca nu ai masina). Transforma energie mecanica in electrica , nu revolutionez nimic, voiam sa stiu daca se poate aplica la scara mult mai mica . Ma duc sa pun burta pe carte si inventez graul care creste doar in zilele de marti si joi . P.S. ai incercat ideea cu consumul??

eu in meseria mea sant destul de bun , as vrea ca si ceilalti sa fie la fel de buni in domeniile in care s-au pregatit.dar cu pseudoidei nu avansam deloc si nici nu invatam nimic,faceti risipa de resurse.nu trebuie s-a inventezi graul,tu crezi ca agricultura inseamna doar grau si porumb?mai inseamna tractoare,combine,irigatii,etc.nu vezi ca toate sant distruse din cauza faptului ca noi facem machete in loc s-a construim ceva in lumea reala?si DA ,masina mea cu presiune scazuta in cauciucuri consuma mai mult.ps 1.Optiplex,lucrurile la care faceai referire nu au nici o treaba cu modul de incarcare al ceasului automatic,am avut candva ceas automatic .acolo este o greutate mica care prin balansarea mainii prin ceva cricheti tensioneaza resortul.

Nu cred ca are greutati, mai degraba este folosit principiul pe care il au si lanternele rusesti cu dinam si clapeta. Se foloseste o parghie care departeaza talpa falsa de cea reala. Acela este spatiul de lucru. Cand mergem, la apasarea piciorului pe sol, talpa falsa se apropie de cea reala si, printr-un sistem de parghii si clicheti miscarea de translatie se transforma in miscare de rotatie. Practic sunt 3 metode de aplicare : mecanica cu generator rotativ, mecanica cu generator liniar si piezoelectric, si toate se bazeaza pe greutatea corpului si apasarea pe dispozitiv.Cat despre intrebarea initiala, se poate face, tot in zona piciorului, un pendul atasat de pantof, si, atasat de pendul, un generator. Cat de eficient si comod este ramane de discutat in functie de persoana.