Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Genius 5.1 ars

tendon

Recommended Posts

Buna ziua.Am umblat ieri intrun genius 5.1 (cred ca e modelul 3000 sau asa ceva) pe motiv ca nu se audea basul in momentul in care era atins cablul de la controller in portiunea din spatele wooferului. L-am deschis crezand ca e impuscat cablul undeva in portiunea ce se afla in interiorul incintei. Am desfacut am verificat daca nu cumva e cablul ciupit sau sa aiba alte semne de deteriorare si ca sa am mai mult acces am scos cele 2 mufe (cu cablu rosu si albastru) ce vin atasate la placa pe care sunt amplificatorii. Din neatentie cred ca am inversat mufele (sunt identice si pot intra una in locul celeilalte), am asamblat totul si cand am bagat tensiune a explodat unul din cei 2 TDA 8947J. Singurul lucru la care am umblat au fost acele 2 mufe, de altceva nu m-am atins. Acum si partea in care cer putin ajutor... de unde pot achizitiona un asemenea TDA? am cautat aseara pe fuga ceva pe internet dar nu am gasit nimic concret, am sa reiau cautarile acum. Si a 2a problema.. stie cineva care mufa vine unde? sa nu mai ard si altceva...Mentionez ca in dreptul unei mufe scrie JK1 si in dreptul celeilalte scrie SUB-SPK. Intuiesc eu care si cum numai ca acele cabluri sunt foarte intortocheate inauntru acolo si nu prea ma pot orienta care si de unde vine.Astept cateva pareri.Multumesc anticipat.Marian.

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tendon

6

• Relav

3

• mihai1979

2

• Optiplex

1

Am intrebat la epiese.ro daca se potriveste acel TDI si nu au stiut sa imi raspunda :nas:. Intre TDA ul de pe epiese.ro si cel din sistem este o diferenta de wati, la sistem este de 5x8W si cel de pe site este de 4x15W.

De unde sti ca integratul tau este de 5x8 W. Din datele tehnice ale sistemului Genius? Din datasheet-urile gasite pe net de mine nu rezulta acest lucru. Poate nu am cautat eu destul de adanc sau te inseli tu.

Pai pe toate siteurile gasesc "Sateliti: 5 x 8 W". Repet ... nu ma pricep la electronica...eu interpretez exact ce vad de aia pun atatea intrebari ca sa fiu sigur ca ceea ce voi cumpara v-a functiona corect. Sistemul nu imi apartine prin urmare nu pot umbla cu jumatati de masura si trebuie sa il repar corect.

"Intre TDA ul de pe epiese.ro si cel din sistem este o diferenta de wati, la sistem este de 5x8W si cel de pe site este de 4x15W".

Tu spui ca integratul din sistem este de 5x 8W. De unde sti lucrul asta? Din datele tehnice ale sistemului? Acolo sunt dati parametri "sculei" in ansamblul ei nu a integratului. Pricepi? Eu banui ca 4 canale pt. sateliti sunt facute cu integratul ce il ai inca functional si un satelit si subul de cel defect. Nu cred ca in acest caz sa fie 2 integrate diferite dar marcate identic.

Daca sti sa te uiti pe o foaie de catalog si sa interpretezi datele de acolo, uita-te aici: http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 947J_2.pdf

Urmareste traseele de cablaj dupa schema si vezi unde duc ( pinii 1,4,14,17 ai fiecarui circuit integrat).

• 2 weeks later...

ce mai la deal si la vale !!! fara sa te mai omori mult si sa iti storci creierii :nas: :nebunrau: mergi la un magazin cu piese de schimb si mai cumperi un integrat identic il pui in locul aluia de a murit sii gata treaba. bafta :da . am dat eu un ochi la ce stie sa faca integratul si zice ca stie 4x14w .asa ca spor la treaba.

Am cumparat TDA'ul respectiv..am mers cu toate cele la un electronist l-a schimbat si a aflat ca s-a mai ars ceva :cry:. A zis ca rezolva el treaba si ca ma suna azi sa merg sa il iau, acum sper sa nu ia pielea de pe mine. Revin cu deznodamantul diseara.O zi buna.

Deznodamantul... inafara de TDA'ul ars se mai arsese preamplificatorul si 2 condesatori. 3 zile si 30 RON mai tarziu sistemul are iar glas. Multumesc celor ce m-au ajutat. Numai bine.