Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect amplificator monoblocuri lampa & mos-fet

Dj_Dog

Recommended Posts

Salut!

Va prezint si eu ultimul meu amplificator: Monoblocuri cu etaj de intrare/preamplificare pe lampa (6h6p) si etaj final solid state (mosfeti)

Inca nu este 100% gata, mai am de lucru la partea de design al cutiilor.

Este un amplificator facut 90% din piesele care le aveam deja prin casa, deci consider eu ca este low cost.

Aveti mai jos pozele din timpul contructiei:

Schema sursei:

Posted Image

Realizarea sursei:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Amplificarea:

Amlificarea este realizata cu 2 kituri cu mosfeti IRFP 9240 / 240 (pe care le aveam deja facute ) dupa o schema de aici de pe forum (aia de 160W care este defapt de aprox 80-100W)

Partea de intrare este realizata cu lampa 6N6P cu ajutorul userului valderama (care mi-a realizat schema si caruia ii multumesc si pe aceasta cale). Prima trioda din lampa este pe post de preamplificare si a doua trioda este configurata ca repetor pe catod.

Aveti mai jos poze cu etapele de realizare a amplificatoarelor:

Carcase de modem:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Primul test:

http://img574.imageshack.us/img574/5636/primultest.mp4

Concluzii: suna f bine, chiar neasteptat de frumos.

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Dj_Dog

6

• zal

2

• ratza

2

• catalinux2004

2

Bravo Florine! Acum ai o noutate ptr viitoarele întîlniri audiofile. Îmi place cum ai ''dizăinit'' carcasele-radiator de modem. :aplauze

Multam, il vor auzi toti audiofilii la urmatorul cenaclu audiofil :freaza:

super idee cu carcasele de modemuri.A doua carcasa unde ai gasit-o?

A doua carcasa o am de la un baiat de aici de pe forum.

Oooooo da....bestial chiar ...felicitationes ...acum de aratat arata bine...dar sunetul ash vrea sa-l aud....poate pui si tu un filmulet...dar sa fie cu sunet. :101

multumesc, am pus si un filmulet dar se aude prost din cauza microfonului prost al camerei :sparge:

felicitari!! :aplauze :101 acum sa nu ne lasi fara trafuri si socuri !chiar ma intrebam de multe ori ,stiind ca si tu sau alti aveti montaje facute,de ce nu le postati aici??off topicpoate se indura si kosmin227 sa posteze ceva ! stiu eu ca are ceva interesant ,parca ceva cu o sticloasa pe care scrie GU

multumesc, am pus si un filmulet dar se aude prost din cauza microfonului prost al camerei :sparge:

Asa e ...scuze..nu am vazut.....oricum daca tu esti multumit de el....restul nu mai conteaza.Am vreo cateva tuburi bunicele pe acasa dar nu reusesc sa ma hotarasc cu care si ce sa fac. Plus ca nu am mai facut pe tuburi nimic pana acum...iar trafurile ma omoara.Sa mai faci ca poate imi vin si mie idei. Bafta colega!!!!!!! :101 :101

catalin daca vrei sa te apuci de ceva pe lampi iti pot recomanda ceva mai ieftin pt inceputasa ca o ironie nici un traf din cele 3 3 perezente in sursa nu sunt realizate de mine sau de mesterul meu (2 sunt recuperate si ala cel mai mic e cumparat).Urmatorul proiect va fi 2 incinte open baffle si apoi ma axez pe ceva car audio :freaza:

• 4 weeks later...