Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

corodare cupru !!!

Recommended Posts

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nu gasesc pe nicaieri clorura ferica si cineva mi-a spus ca merge cu apa tare :cry:

o sa incerc sa mai caut multumesc de sfat

In Giurgiu, nu stiu unde poti gasi.

Uite aici gasesti sigur Clorura ferica, eu personal am luat si sunt multumit de ea, raport calitate/pret destul de bun.

In 20 de minute, neincalzita, clorura corodeaza cablajul, doar agitata din cand in cand.

Faza u acidul azoic NU etse recomandabila din multe motive: Vapori toxici, destul de periculos din pdv chimic, poate "manca" nestingherit si traseele daca sunt trasaet cu carioca sau ceva similar.E mai bine sa apelezi totusi la cineva care a mai facut. Atentie si cu clorura ferica, pentru ca pateaza textile, emailuri, mozaicuri, etc.

• 3 weeks later...

nu gasesc pe nicaieri clorura ferica si cineva mi-a spus ca merge cu apa tare :cry: o sa incerc sa mai caut multumesc de sfat

Da, hai sa facem intai o diferenta: apa tare este acidul clorhidric ( HCl ) si acidul azotic este acid azotic ( HNO3 ). Da, intr-adevar, merge corodat cu acid clorhidric ( apa tare ), dar conditia este sa folosesti drept catalizator apa oxigenata ( H2O2 ) sau perhidrol ( apa oxigenata o gasesti la farmacii ).Atentie: se pune urmatoarea cantitate: cam 3 parti de apa tare si 1 parte de apa oxigenata. Nu se pune multa apa oxigenata ( mai bine sa astepti mai mult pana se corodeaza decat sa iti corodeze si ce-i acoperit ). Eu unul folosesc pentru acoperirea traseelor smoala dizolvata in diluant sau in benzina. Deci repet: nu se pune multa apa oxigenata.Ca sa vezi unde gasesti clorura ferica, ai MP. Tot clorura ferica este mai sfanta.Succes.