Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Firma luminoasa


Guest Atreyu

Recommended Posts

Buna dimineata.

De cateva zile imi bat capul cu un circuit si nu ii dau de cap.Este vorba de un circuit compus din doua drosere, 4 neoane. Problema este ca la verificarea cu creionul electric, curentul ajunge in neoane dar nu le aprinde, si nici de iesit nu iese.

Mentionez ca este vorba de o firma luminoasa ale carui neoane s-au ars. Neoane noi, fire noi, riglete noi. Legatura intre drosere facuta de asemenea cu rigleta.

 

Daca mai este nevoie de detalii, pot incarca cateva poze.

Va multumesc anticipat!

 

:sparge:

 

Robeert: reeditat titlu.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

pai...eu tot ce am facut a fost sa inlocuiesc neoanele, si firele vechi dintre neoane + rigletele vechi in exact acelasi mod...

Link to comment
Share on other sites

Problema este ca la verificarea cu creionul electric, curentul ajunge in neoane dar nu le aprinde, si nici de iesit nu iese.

pai daca ajunge curent in neoane, inseamna ca ar trebui sa fie bune, fie ele drosele fie balast electronic (care eu unu habar n'am cu ce se mananca :d )
Link to comment
Share on other sites

Firele de la balastul electronic par simplu de montat, dar e recomandabil sa fie respectate strict desenele de pe cutie. E vb de fazarea neoanelor. Daca inversezi firele la unul dintre capete , nu mai merge nici unul (la cele duble si cvadruple).Urmareste schema cu atentie.

Link to comment
Share on other sites

La cum arata placa de la acel balast electronic, sigur este defect. Fiind fara izolare galvanica, indicatorul cu neon se va aprinde. Incearca o varianta cu balast electromagnetic (droser) de 36W (40W) si cate 2 tuburi de 18W (20W) puse in serie. Asa vei avea 2 circuite fiecare cu balastul lui. Cand cumperi starterul sa ceri de 4-22W si nu universal (4-65W). Pentru comparatie asa arata un balast magnetic de 36W http://image.made-in-china.com/2f0j00We ... 0-60HZ.jpg . Este usor de deosebit de cele electronice fiind mult mai greu.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines