cniky Posted October 4, 2005 Author Share Posted October 4, 2005 si poze cu produsul finit. (not made by me , sunt pozele oficiale) Link to comment
bogdanel Posted October 4, 2005 Share Posted October 4, 2005 Schema cu bootstrap. In plus feedbackul este in curent continuu. Iar daca ai ceva ofset in intrare ori are AO din intrare (ceva INA, ca le-a incurcat cu 741), itzi arzi difuzoarele. In plus, daca indicatorul de clip functzioneaza, din R10 va ieshi fum. Nu o recomand. Parerea mea. Link to comment
one Posted October 4, 2005 Share Posted October 4, 2005 O schema prea simpla pentru un aparat profesional.Imi este greu sa cred ca schema apartine aparatului din imagine.Schema cu bootstrap - primul element de compromis - specifica amplificatoarelor ieftine.Ca si Bogdanel, cred ca reactia in curent continuu iti va amplifica orice curent continuu "scapat" la intrare, mai ales ca de la intrarea in preamplificator pana la intrarea in amplificatorul propriu-zis nu ai nici un condensator. Foarte periculos. Dar ai noroc cu protectia la curent continuu. Probabil va sta tot timpul activata :)La o comparatie cu alte scheme recunoscute, celebre, se vede imediat diferenta. Lipsesc o multime de "detalii", care fac diferenta intre un amplificator bun si unul prost. Tranzistoarele de la intrare sunt alimentate printr-o simpla rezistenta, nu printr-un generator de curent constant, cum "ne-am obisnuit". In afara faptului ca e un etaj asimetric. Amplificatoarele bune in general au 2 amplificatoare diferentiale, cate unul pentru fiecare alternanta. Curentii prin cele 2 tranzistoare nu sunt echilibrati. In emitoarele tranzistoarelor se introduc rezistente de egalizare, uneori chiar un semireglabil.Superdioda cu 3 diode simple este cea mai mare "tzeapa". Este adevarat ca unele amplificatoare mai ieftine folosesc aceasta solutie, dar doar unele, si foarte ieftine. Personal am incercat odata o asemenea superdioda. Amplificatorul mergea multumitor. La inceput. Mai tarziu, cad s-a incalzit, a iesit fum. Cu o superdioda ai reglajul fin al curentului de repaus, si in general realizezi un contact termic mai bun cu radiatorul, datorita formei capsulelor.La detectorul de clipping, ar fi trebuit 2 diode zenner in serie, in sensuri diferite, caci trebuie limitate ambele alternante ale semnalului de intrare. Nu stiu daca va iesi fum din R10, dar cu siguranta se va arde led-ul si/sau dioda in paralel cu acesta.Si ar mai fi si altele, dar ma opresc aici.Parerea mea - amana constructia pentru 1aprilie. Link to comment
bogdanel Posted October 4, 2005 Share Posted October 4, 2005 Ba s-ar putea sa fie schema aparatului. Multe din aparatele cu design futuristic, cutii faine de 19 tzoli sunt niste varze in interior. Mie imi place ideea ventilatziei, numai la francezi aerul cald merge in jos :smt003 . Vorba de belgian: Francezul este ca shi simbolul Frantzei, cocoshul. Numai gura de el, mai shi canta dimineatza sa enerveze lumea :smt117 Link to comment
one Posted October 4, 2005 Share Posted October 4, 2005 Ventilatorul are eficienta maxima cand curentul de aer bate direct pe suprafata radiatorului. Nu stiu daca ar fi pus radiatorul cu fata in jos, peste ventilator.In plus, ventilatorul trebuie sa aiba spatiu in zona de unde trage aerul, daca ar fi fost sub cutie ar fi mers mai prost.Daca este chiar schema amplificatorului, probabil costa mai mult cutia decat amplificatorul in sine.... Link to comment
cniky Posted October 4, 2005 Author Share Posted October 4, 2005 da, este schema amplificatorului. eu am postat informatia cu titlu pur informativ, deci comentarile sunt mai mult decat benefice. :supz: Link to comment
Guest DJ DNA Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 Patronul firmei PSS este un rus ( Evgheni , nu stiu cum ) .Este un suparat . Asa de suparat ca l-au dat afara de pe forumul DiY Audio.com , acum citiva ani , dupa ce a injurat pe unii care ridicasera exact aceleasi probleme ca si voi .Amplificatoarele lor sint cam naspa si nici nu se prea vind grozav . Rusii cam au o obsesie cu furtul . Intentionat posteaza scheme gresite si cred ca in felul acesta se apara de hotii de idei ( yeah .... , right :smt005 ) . Link to comment
bolek Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 Intentionat posteaza scheme gresite si cred ca in felul acesta se apara de hotii de idei ( yeah .... , right :smt005 ) .Pai ei sunt oarecum fruntasi in furturi de idei :yawinkle:Ii preferi pe chinezi , care sunt fruntasi la furturi de aparate electronice complete si cu costuri de fabricatie reduse prin eliminarea pieselor esentiale? gen parte de putere calculata penru un randament de 500% al finalului? :supz: ? sau ampliful Mingsound de care s-a vorbit , cu un "toroidal" de piatra ? :goodman: sau un BlueTech care ar scoate 2x200W cat scrie doar in conditiile in care scoti absolut tot ce are inauntru in carcasa si pui un amplif complet de 2x200 reali :partyman: Rusii macar au avut bunul simt sa foloseasca in anii URSS componentele lor ( bine, si alea copiate ) si sa dimensioneze corect ( pardon , sa supradimensioneze ! ) partea de alimentare si racirea...in viata mea nu am fost nevoit sa inlocuiesc in amplifurile sovietice vreun traf de alimentare ! Nici macar pe al unuia care s-a trezit cu 380V la priza, si a crapat etajul final...dar trafu , puntea si condensatoarele erau ok ! Plus ca dintr-un amplif de 2x50 sovietic, scotand protectiile alea idioate care se bazau pe limitarea tensiunii de intrare in partea finala cu Darlingtoane, se obtinea unul de 2x80W pe canal lejer, pentru ca de fapt asta avea cutia aia inauntru ! Link to comment
Guest DJ DNA Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 Si rusii si chinezii sint mari mesteri la furat .Niciodata nu se rusineaza sa copieze ideile altora . La fel ca japonezii prin anii 70 ~ 80 .Exista o vorba .Fiecare om se teme de ceea ce ar face el . Link to comment
VTP Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 Si rusii si chinezii sint mari mesteri la furat .Niciodata nu se rusineaza sa copieze ideile altora . La fel ca japonezii prin anii 70 ~ 80 .Exista o vorba .Fiecare om se teme de ceea ce ar face el .Spune-mi cine nu a dat cu grebla cand a putut? Link to comment
Metallman Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 http://pssaudio.com/english/1technic.htm#comment Aici sunt toate seriile amplifurilor PSS (9 serii) cu cablaje, scheme, si poze. Toate amplifurile sunt praf.De fapt... depinde de fiecare. Viteza... lasa de dorit ( din operationalele alea de pe intrare oare? ). Cablajele sunt interesant facute... mie imi place forma lor. Eu tot pe holton merg. Link to comment
Recommended Posts