bogdan546 Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 nu vrea sa regleze tensiunea mai mare de 100v pe sarcina artificiala si in functionare normala are fluctuatii 85-107v Alimentatorul se aseamana cu acesta Link to comment
vasile eugen Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 tensiunea pe condesatorul de filtraj este stabila de 300v sau oscileaza ,condesatori in ce stare sunt?daca nu incearca sa inlocuiesti integratul.. Link to comment
bogdan546 Posted November 3, 2010 Author Share Posted November 3, 2010 am inlocuit si condensatorul si integratul si nu se schimba nimic .tensiunea de pe filtraj este constanta 300v Link to comment
bobo Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 cind ati verificat sursa pe bec ati decuplat celelelte bare de tensiune?celelalte bare de tensiuni sunt corecte si constante?dioda de pe bara de 107v este ok? Link to comment
bogdan546 Posted November 3, 2010 Author Share Posted November 3, 2010 am inlocuit si dioda de pe 107v si nu se schimba situatia ,am probat tv cu sursa separata si functioneaza bine Link to comment
Mihai85 Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 schimbati toti electroliticii din primarul sursei si verificati rezistentele scoase din montaj Link to comment
tv1 Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 nu vrea sa regleze tensiunea mai mare de 100v pe sarcina artificiala si in functionare normala are fluctuatii 85-107v Alimentatorul se aseamana cu acestaDaca ''sant de acord'' cu valorile rezistentelor R625 = R624 = 0 ohmi ( exact ca in schema de Beko sasiu E1;acolo rezistentele sant R611 si R615 ) permite-mi sa-ti spun ca in locul lui R608 trebuie sa pui obligatoriu 3,9 Mohmi/1W - valoare critica,iar R606 trebuie sa aiba valoarea 1 Mohm/1W.Vezi ca aceste rezistente sa nu fie inversate intre ele.(schimbate de altcineva) Link to comment
bogdan546 Posted November 3, 2010 Author Share Posted November 3, 2010 Ma scuzati ca nu am dat toate detaliile despre tv.Televizorul initial avea condensatorul de filtraj umflat din care cursese electrolitul ,am inlocuit condensatorul si la proba imaginea isi schimba dimensiunea orizontala avand un simptom asemanator cu fluctuatia tensunii U1 .Am probat televizorul pe o sarcina artificiala (bec 60w) la care tensiunea nu putea fi reglata decat maxim 104v ,am probat televizorul cu o sursa separata si functiona . Sarcina artificiala m-a dus in eroare(ar fi trebuit un bec de 40w ) Crezand ca este defecta sursa nu am masurat tensiunea in functionare normala sa vad daca are fluctuatii m-am bazat doar pe ce vedeam pe ecran ,doar in ultimul moment am masurat-o si am vazut ca nu este din cauza ei .Totul era din cauza electrolitului care se scursese in paretea de oscilator linii .l-am curatat (spalat) si acum functioneaza normal.Este curios ca atunci cand l-am alimentat cu o sursa artificiala functiona normal Link to comment
tv1 Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Si cu R608 care ai spus ca la tine in montaj are valoarea 1Mohm cum ramane ?Valoarea corecta si critica a acestei rezistente este 3,9 Mohm. Link to comment
bogdan546 Posted November 4, 2010 Author Share Posted November 4, 2010 originala era 1Mohm ,dar am pus 3,9Mohmi cu toate ca functiona foarte bine cu cea originala Link to comment
Recommended Posts