Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect alimentator sasiu 12.6

bogdan546

Recommended Posts

nu vrea sa regleze tensiunea mai mare de 100v pe sarcina artificiala si in functionare normala are fluctuatii 85-107v Alimentatorul se aseamana cu acesta

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bogdan546

5

• tv1

2

• bobo

1

• vasile eugen

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

tensiunea pe condesatorul de filtraj este stabila de 300v sau oscileaza ,condesatori in ce stare sunt?daca nu incearca sa inlocuiesti integratul..

cind ati verificat sursa pe bec ati decuplat celelelte bare de tensiune?celelalte bare de tensiuni sunt corecte si constante?dioda de pe bara de 107v este ok?

nu vrea sa regleze tensiunea mai mare de 100v pe sarcina artificiala si in functionare normala are fluctuatii 85-107v Alimentatorul se aseamana cu acesta

Daca ''sant de acord'' cu valorile rezistentelor R625 = R624 = 0 ohmi ( exact ca in schema de Beko sasiu E1;acolo rezistentele sant R611 si R615 ) permite-mi sa-ti spun ca in locul lui R608 trebuie sa pui obligatoriu 3,9 Mohmi/1W - valoare critica,iar R606 trebuie sa aiba valoarea 1 Mohm/1W.Vezi ca aceste rezistente sa nu fie inversate intre ele.(schimbate de altcineva)

Ma scuzati ca nu am dat toate detaliile despre tv.Televizorul initial avea condensatorul de filtraj umflat din care cursese electrolitul ,am inlocuit condensatorul si la proba imaginea isi schimba dimensiunea orizontala avand un simptom asemanator cu fluctuatia tensunii U1 .Am probat televizorul pe o sarcina artificiala (bec 60w) la care tensiunea nu putea fi reglata decat maxim 104v ,am probat televizorul cu o sursa separata si functiona . Sarcina artificiala m-a dus in eroare(ar fi trebuit un bec de 40w ) Crezand ca este defecta sursa nu am masurat tensiunea in functionare normala sa vad daca are fluctuatii m-am bazat doar pe ce vedeam pe ecran ,doar in ultimul moment am masurat-o si am vazut ca nu este din cauza ei .Totul era din cauza electrolitului care se scursese in paretea de oscilator linii .l-am curatat (spalat) si acum functioneaza normal.Este curios ca atunci cand l-am alimentat cu o sursa artificiala functiona normal