Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

quad 405 nedumerire

Recommended Posts

buna ziua, am achizitionat de curant un amplificator quad 405, cu filtre de joase active incorporate, si intrebarea mea ar fi urmatoarea, are urmatoarele borne -50v, +50v, IN, OUT, 2x GNDintrebarile ar fi urmatoarele, alimentarea, +-50v(is mai aiurit in electronica) deci asta ar insemna curent continuu 50v? deci de la borna +la - daca masor cu aparatul de masura sa am 50v?(sunt zapacit cu tensiune diferentiala)am o borna IN si una OUT presupun ca acolo vine + de la semnal si iesirea, dar cu - cum arane?se leaga la GND? dupa logica mea GND ar trebui sa fie impreuna toate, la care acolo vine si - de la semnal respectiv boxa?atasez si poze cu amp respectivMultumesc anticipat, si scuzati-ma pt intrebarile stupide, sunt umpic pe langa, chit ca unchiul meu e reparator electro :jytuiyu sper sa imi raspunda cineva sa ma scoata din impas

• Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca se alimenteaza cu 2x50 (tens simetrica) atunci intre + si - ai 100v .....Intre + si GND ai 50vDC si intre - si GND la fel 50vDCLa IN pui intrarea , la OUT iesirea catre incinta iar masa e comunaMie mi se pare ca e cam mic radiatoru' ala .....pune un ventilator pe el

Daca se alimenteaza cu 2x50 (tens simetrica) atunci intre + si - ai 100v .....Intre + si GND ai 50vDC si intre - si GND la fel 50vDCLa IN pui intrarea , la OUT iesirea catre incinta iar masa e comunaMie mi se pare ca e cam mic radiatoru' ala .....pune un ventilator pe el

tensiunea de alimentare da este dubla(e specificat in hartia care a venit cu el)2x(24...50v)dar tot nu pricep chestia cu tensunea dubla, deci asta ar insemna exact ca si cum as avea 2 trafe 50v, dar cum vin legate de amp?2 trafe ~50 dar cum vin puse dupa punte respectiv inainte de punte? trebuie 2 punti red. sau? ma pierd in stiinta cu tensiune dubla:((am incercat cu un traf 2 bobine 24v puse in serie->punte->+la+ -la- dar tot ce se aude e un zazait in dif, iesirea iam puso out&gnd si intrarea in&masa de langa in(pe cablaj e same cu gnd)sper sa nul fi bulit cumva :cry:cred ca am priceput care a faza, deci 1 traf 2 bobine, in serie, iar punctul de inseriere e gnd?
~traf1~ ~traf2~|     gnd     ||             |+    punte    -
dar chestia e ca ~traf1 -> gnd are 24v~ asa trebuie sa fie? astept rasp, chiar nu vreau sal ard:(
:ras: Nu 2 "trafe" !!!Banuiesc ca stii ca un transformator (TRAF.) are doua bobine, una primara (220V) si una secundara (ce vrei tu, de ex 20V alternativ (!) ). Pentru a avea o sursa dubla trebuie ca traful tau sa aibe in ori doua infasurari secundare (bobine secundare), ori un singur secundar, dar cu priza mediana ( adica sa ai acces la mijlocul bobinei). Cauta pe forum si documenteaza-te !!! Eu, ce ti-am spus, ti-am spus-o intr-un fel incat sper sa intelegi.

Asa arata etajul de alimentare. Transformatorul trebuie sa aiba in secundar maxim 2 x 35vCA.

multumesc mult, sunt lamurit cu misterul gnd-ului aluia, mare bataie de cap daca nu ai mai facut asa ceva :jytuiyu multumesc inca o data baieti, nu stiu ce mas fi facut fara voiacum vin sa incerc daca va merge pe 2x 24vcao seara placuta tuturor, si multumesc din tot sufletul

as mai avea o rugaminte la voi daca se poate, dupa ochi, cam cati amperi poate sa aibe traful asta,bobina are 7cm/5cm/5cm am atasat poza, cat despre condensatori am gasit 4700mf pe 10wv asta insemnand 10v? chiar nu am vazut inca sa fie wv pe vreun condensator, sunt luati dintro sursa pcMultumesc anticipat

Transformatorul acela pare recuperat dintr-un TV "Sport", nu e bun pt. alimentarea unui asemenea amplificator...va recomand sa va comandati la firma din Iasi sau la cea din Ploiesti, un traf toroidal corespunzator, va costa cca. 50-60 lei, in 3-4 zile il aveti la Posta, si aveti certitudinea unor rezultate optime. Succes!

Acum am reusit sa il testez cu succes, merge ca uns, da stiu ca traful nu e cam indicat, am sa il schimb in curand cu unul torodial, iar la condensatorii de dupa punte am folosit 3300mf /50v(36v +gnd si invers) si vad ca merge binisor, de incalzit nu se incalzeste in afara de T7 T8 care ar este normal sa se incalzeasca umpic, lam lasat vreo 10min si erau calduti, finalii sunt reci, sau cel putin in 10min nu sau incalzit remarcabil, acum urmeaza sa ii fac cablajul la punte si acei condensatori(mediana sau cum ii zice :jytuiyu )doamne cat sunt de happy ca am reusit sal pun in functiune, pana la urma nu a fost pierdere de vreme anii de la clubul copiilor cu electrotehnica :da multumesc inca o daca baieti pt ajutor, sunt foarte recunoscator ca mi-ati oferit ajutor, si scuzati-ma daca v-am innebunit cu intrebarile mele stupideAs avea inca o intrebare, ce acid folositi pt "mancarea" cuprului pt cablaj? am incercat si cu clor, acid sulfuric(dintr-o baterie veche) si rezultate cam slabute,un cablaj mai vechi sta in acid sulfuric de vreo 2 3 zile si abea abea il mananca(am folosit smoala diluata pt cablaj)O seara placuta tuturorLE: acum am citit pe forum ca se corodeaza electrochimic, nu am mai facut prin asemenea procedeu, cand am fost la clubul copiilor se folosea un acid in care se punea cablajul, acoperit cu smoala, iar a 2a zi era done, fara reactie electrochimica, chiar nu am idee ce acid se folosea...o sa il intreb pe invatatorul de la club cand o sa ma intalnesc cu el, chiar as fi curios ce acid folosea, dar ma gandesc ca era acid sulfuric:-?? la cablajul meu tot ce a facut a oxidat cuprul nimic mai mult...sunt pe langa

Transformatorul acela pare recuperat dintr-un TV "Sport"

nu e de la tv sport...ar fi cam aiurea sa fie, nu mai tin minte de unde il am, era aruncat demult prin pod si acu miam amintit de el, amperaj dupa parerea mea are vreo 3 4 dupa cum se prezinta la scurt, sau cel putin asa cred eu ca ar putea sa aiba, poate vb prostii nu stiu.am incercat cu detartrant si merge, dureaza mult, dar e ok, il corodeaza incet incet, miam comandat si clorura ferica dar pana ajunge coletul e o solutie plauzibila, chiar nu aveam sperante sa mearga figura cu detartrantu, dupa ce am vazut ca acidul sulfuric nu a dat rezultate mari mam cam dezcurajat,dar ui ca functioneaza, sper ca pana maine sa il corodeze totcu clorura ferica merge si daca nu o folosesc ca electrolit?adica cu anod-catod? doar sa bag cablajul in clorura si sa il las asa, nu ma grabesc sa fac cablaje si nu le fac in serie, unu la 1 luna poate, cand ma taie pe mine capu sa fac vreo "magarie"

Mie cel mai mult îmi place să corodez cu persulfat de sodiu. :da

Soluția nu miroase, nu pătează, e incoloră și pot observa ușor stadiul plăcii, corodează uniform și nu se consumă la fel de repede ca clorura. Circuitul e gată în 10-20 min.

Punga de 100g e cam 5 lei; se pate face cam 500ml de soluție... eu o fac puțin mai concentrată.

Posted Image