Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Samsung defect

doru tv

Recommended Posts

Salut, am un tv samsung cu sasiu CK5073T, sursa HIS0169, cadre TA8445, sunet TDA7056, procesor SAA5290, memorie 24C04. Problema acestui tv este legata de imaginea nesincronizata cu dungi albe, subtiri, putin plecate spre diagonala pe fond albastru (gen UG2 marit). Am verificat toate tensiunile si sunt ok, in afara de tensiunea video, care, in loc de 185V este de 165V. Am decuplat tensiunea video si a ramas aceiasi. In momentul in care decuplez tensiunea imi creste luminozitatea imaginii dar cu aceleasi dungi pe care le-am explicat anterior.Rog pe cineva care s-a mai lovit de acest defect sa-mi dea cateva idei in pasii depanarii. Multumesc anticipat!

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• doru tv

7

• daisarqx

2

• elmar

1

• Toni Marginean

1

Problema acestui tv este legata de imaginea nesincronizata cu dungi albe, subtiri, putin plecate spre diagonala pe fond albastru (gen UG2 marit).

In ce sens nesincronizata ?Adica se vede imaginea video derulinduse in vreun fel?Sau se vede rastrul fara niciun fel de imagine ...daca da ,rastrul se vede asa fara sa interveniti(mariti)asupra G2? posibil ca finalul video sa fie defect...decuplati semnalele RGB (de intrare in finalul video)observati daca defectul se manifesta in continuare...
Toni Marginean

Transformatorul de linii in mod cert nu este defect. Nu cumva aveti baleiajul vertical defect si aveti linia orizontala undeva in afara ecranului?

Am mai sapat la acest sasiu si am depistat ca pe pinii procesorului 19 si 20 unde trebuie sa am standby si power, pe led (culoarea rosie si verde) nu am decat tensiunea in standby (culoare rosie) iar pe partea de TIMER, pinul 20, nu am decat 160miliV permanent indiferent de functia on/off. Un defect foarte ciudat (e cam cum e zicala cu coada vacii si stampila primariei).

multumesc pt dumpuri,va reamintesc ca procesorul nu da tensiune pe pinul 20 in power[timer]in stb e aprins ledul in rosu si in on nimic :da are pe pinul 20 in permanenta 150mv indiferent de comanda data[on/off]tv rezolvat, :aplauze prin rescrierea memoriei,tv-ul functioneaza bine,multumesc la toti colegi pt ajutor :101