Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

WATSON FA5441TSF

ababiteodor

Recommended Posts

Salutare tuturorAcest tv cu sasiu 11ak30a14 dotat cu ST92195C7B1/0ER , STV2248N ,MSP3400G, MEMO24WCO8P, la deschidereecranul este rosu cu dungi albe orizontale oblige (fara imagine) iar dupa2-3 secunde se stinge intro pata colorata diparand inalta tensiune si sunetul.Toate tensiunle sunt normale ,are sunet , raspunde la telecomanda .Decupland filamentul, inalta tensiune si sunetul raman ,ceia ce comfirma banuiala mea ca tubul este dus.Voi ce parere aveti se mai poate face ceva la acest tub sau poate am evitat sa controlez ceva?Va multumesc

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• palcu ion

3

• ababiteodor

3

• Vas

1

• daisarqx

1

Top Posters In This Topic

Adevarat dl palcu ion nu este tubul dar nu am inteles de ce dezlipind doar R919de1K5 de la catodul de rosu si filamentul si lipindule la loc tv functioneaza normal.Am controlat(cu lupa) lipiturile si nu am gasit nimic.Sa fie cauza vreun tz sau dioda ce comanda catodului de rosu?

un final video nu inseamna doar un tranz sau ci,inseamna toate piesele si legaturile dintre ele care folosesc la catodul respectiv,deci poate insemna si o lipitura proasta

Am verificat soclu tk ,traseie ,lipituri (refacute)masurat RC ,si pentru a nu avea surprize voi inlocui tz si diodele ca oricum sunt ieftine.Va multumesc tuturor si daca o sa mai faca fite o sa aflati.

Soclul de regula se schimba, "verificarea" , nu este foarte concludenta, mai poate fi( e adevarat , mai putin probabil avand in vedere varsta tubului) scurt intre filament si catodul de rosu, incercati eventual alimentarea filamentului separata cu 1-2 spire de pe traful de linii. Succes!