Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema tv samsung

Recommended Posts

salut,am un tv samsung caruia i-am inlocuit tubul dar sunt probleme pe sasiu. Are doua rezistente arse pe iesire la unul din pinii trafului de linii pe ABL. Sasiul este compus din sursa TDA 4601 liniar, sunet TDA 2006, sincroprocesor KA 2154, cadre -este integrat liniar cu 9 pini si nu se mai vede seria (este asemanator cu TDA 4601,posibil tda3653). Am nevoie de schema pentru a afla valoarea celor doua rezistente carbonizate. Multumesc anticipat pentru ajutor.

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• doru tv

8

• palcu ion

3

• tv1

2

• Toni Marginean

1

Top Posters In This Topic

Are doua rezistente arse pe iesire la unul din pinii trafului de linii pe ABL

ceva mai pe intelesul tuturor....se poate?si eventual de ce a trebuit schimbat tubul!nu mai vorbim ce sasiu este ca ...nu ne-ai spus...

Are doua rezistente arse pe iesire la unul din pinii trafului de linii pe ABL

ceva mai pe intelesul tuturor....se poate?si eventual de ce a trebuit schimbat tubul!nu mai vorbim ce sasiu este ca ...nu ne-ai spus...
Tubul l-am inlocuit deoarece avea gatul spart. Nu am seria sasiului. Nu se mai vede. Momentan am imagine dar foarte intunecata cu UG2 la maxim.

pune 10k pe abl si....mai vedem

va reamintesc ,sunt doua rezistente arse in acelasi circuit,de folos ar fi o schema similara cu componentele precizate :da

Dati-ne modelul de Samsung si notatiile de pe placa, R... si R... Asteptam!

nu sunt la atelier acum,sunt acasa,am omis sa notez numarele celor doua rezistente :nas:

Aici gresesti.R208 este o rezistenta cu valoare intre 100 Kohmi si 150 Kohmi in functie de diagonala tubului;in cazul tau valoarea este 120 - 130 Kohmi.

Multumesc D-le tv1, am rectificat.