Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sony kv29cs60k

POLAKU2002

Recommended Posts

buna seara.va cer ajutorul in legatura cu acest model de tv ce echipeaza din cite se vede pe el chassiu ae6b.problema era urmatoarea...a disparut imagine canalelor pe care le priveam.la inceput am crezut ca a cazut antena jos dar nu era asta.am desfacut tv si am dat jos capacul de la selectorul de canale si surpriza exact pe firul cald exact cum intra pe prima componenta era puscata si de aici problemele.am cautat sa vad daca gasesc un selector nou dar in zadar pe el este scris 1-693-691-12 made in cehia. atunci mam gindit sa incerc sa inteleg ce componenta poate fii si cred ca este un condensator.am pus unul de citiva pico si surpriza daca puneai mina pe selector curenta...la-am scos si acum caut sa inteleg de obicei ce valoare poate avea accest condensator.a doua problema este valoarea condensatorului c 1002 care din greseala l-am facut sa sara de pe placa.stiu ca este un chassi nu prea iubit dar destul de folosit.btf-ec 411 asta e nr de identificare al selectorului de canale.se poate gasi vreo schema sa inteleg valoarea condensatorului...va multumesc ptr orice idee.

• Replies 28
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• POLAKU2002

13

• PETRE66

3

• tv1

3

• Toni Marginean

2

Sasiul AE6B este echipat cu selectorul FSSBTP-AC421Probabil este compromis sfatul meu este sa-l inlocuiti Mai greu gasiti schema electrica a selectorului

va multumesc ptr promtitudinea si corecteta cu care mi ati raspuns.dupa cum v-am relatat nu reusesc sa gasesc acest selector chiar daca lam cautat tot chisinau-l...de aceea fac eforturi disperate sa gasesc valoarea acestui cond .

859853301 ,859853310 , 991099930 acestea sant p/n la tuner ,dar din pacate Sony nu mai fabrica ,daca ai nevoie te rog sa ma contactezi ,oricum pretul depasea 250 lei. Este modelul mare ,acela lung ,acest sasiu mai este echipat cu modelul scurt ,tuner obisnuit ,partea de cale comuna fiind pe placa de baza .

• 2 weeks later...

buna ziua .dupa cum va spune/am nu am reusut sa gasesc acest selector in basarabia si atunci am scotocit ceva sa pot sa l modific pe unul tot de la sony model bt ac401 se pare ca au acelasi nr de pini si sunt asemanatoare.am gasit pinii de agc,if,33v,dar ceilalti 4 pini nu au aceeasi numerotatie cum ar fii SDA,SCL... ci L sau M sau H si ultimul VC...in loc de scl sda sunt trecuti acesti termeni pe picioruse.daca ma puti ajuta sa descifrez acest cod de litere as putea sa incerc sa modific chiar daca piciorusele sunt altfel montate.va multumesc

vai,vai,vai ...ce mare belea :) :da x3 !!! Hai s-o rezolvam .....iute . dupa ce ai scos capacul de la tunner ,in partea stanga ai un ci.tsa5512 . Ii dai un reflow la partea incercuita ....Evrikaaaaaaaaaa ....:) SM ! Ps: sa-mi spui cate clipiri de error iti da tv-ul , 6 sau 13 ?

ma scuzati dar nu am inteles prea multe din ultimul raspuns ptr ca dupa cum am scris am nevoie sa inteleg ce reprezinta literele L M H SI Vc de pe selectorul care doresc sal modific ptr al inlocui pe cel original si care e de negasit.pe cel original se gaseste integratul APL 055SF iar pe acesta cve doresc sal modific este tda 5737m.vreau sa inteleg care sunt sdl scldin cele 4 litere si restul.va multumesctelevizorul nu da nici un bip ci doar nu prinde nici un canal si am gasit condes separator bubuit.am incercat sa aflu valoarea lui dar nimeni nu a stiut sa mi spuna.

pe cel original se gaseste integratul APL 055SF iar pe acesta cve doresc sal modific este tda 5737m

acest model de tunner ...NU se poate folosi la tv-ul din discutie ! astept poze cu tunnerul def ... UV1316/A C1002 =68pf/50v SM!

rectificare :( : tunnerul din poza de mai sus ,nu e cel corect .Poza corecta mai jos . Ce sa-i faci graba ,strica treaba ! ...iar errorile sunt : ERROR MENU E02 OCP (0, 255) 0 E03 OVP (0, 255) 0 E04 VSYNC (0, 255) 0 E05 IKR (0, 255) 0 E06 IIC (0, 255) 0 E07 NVM (0, 255) 0 E08 HPROT (0, 255) 0 E09 TUNER (0, 255) 0 >>>>>>>>>>>>>>>>E10 SOUNDP (0, 255) 0 E11 -(0, 255) 0 E12 SCANRATE (0, 255) 0Flash Timing Example : e.g. error number 3 E13 DAC (0, 255) 0 E14 BACKEND (0, 255) 0 E15 DYN CON (0, 255) 0StBy LED E16 PIP (0, 255) 0