Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor lcd dell

Guest cojynakata

Recommended Posts

Guest cojynakata

am un monitor lcd dell care se comporta ciudat.. functioneaza perfect un timp (1, 2, 3 ore) dupa care se opreste (power ledul se stinge si nu se mai aprinde).. ca sa il fac sa se aprinda din nou, trebuie sa il scot din priza vreo 5-10 minute si dupa ciclul se reia..acum l-am desfacut si astept de ceva ore sa se stinga, dar nu mai vrea :)) banuiesc ca e ceva de la temperatura si intra in protectie.. are cineva niste idei, cu ce ar trebui sa incep sa verific? multumesc

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bobo

1

• boederyakumo

1

Top Posters In This Topic

Toate contactele , in special cele care ti se par imperfecte, eventual spray contact, si eu am patit cu unul asa, se stingea si dupa ce desfaceam capacul mergea al naibii, dupa ce am dat spray contact peste tot pe la contacte, mergea de rupea.

refaceti lipiturile pe placa sursa+invertor(cred ca este modul de benq)chiar daca arata bine.daca va uitati atent cu o lupa o sa vedeti ca nu sunt perfecte desi par.refaceti obligatoriu si toate lipiturile la transformatoarele invertoare.

Guest cojynakata

refaceti lipiturile pe placa sursa+invertor(cred ca este modul de benq)chiar daca arata bine.daca va uitati atent cu o lupa o sa vedeti ca nu sunt perfecte desi par.refaceti obligatoriu si toate lipiturile la transformatoarele invertoare.

multumesc pt raspuns.. imediat am sa fac asta..s-a inchis pana la urma si desfacut asa cum era.. o precizare care cred ca trebuie facuta: in timpul funtionarii, am masurat curentul (alternativ) la intrarea in transformatorul de pe sursa si am in jur de 600V..scala de masura e de 500V (mai mare nici nu am)...la iesire am in jur de 300V.. cand s-a oprit, am masurat din nou, la intrare pastrandu-se 600V, iar la iesire nu mai aveam nimic..nu stiu foarte multa electronica, de aceea sper sa ma ajutati cu un sfat ceva
Guest cojynakata

am refacut majoritatea lipiturilor si tot nu vrea sa mearga..montat la loc, parca se inchide mult mai repede..din nou, cred ca e ceva de la temperatura..ce anume ar putea fi afectat din aceasta cauza? daca aveti sugestii, sunt bine primite :)