Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Haitai Ax4600 Mosfet 4ch 130 watts


Guest Cipri10

Recommended Posts

Guest Cipri10

Am si eu o statie auto marca Haitai (cred) model Ax4600, Mosfet 4ch 130 watts (Max power 600w) , cam asta e scris pe amplificator.

Momentan e ars ( nu stiu ce exact sa ars in el dar nu mai merge ) asa ca am fost nevoit sa il desfac si ma gandeam daca nu cumva as putea sa ii maresc puterea. Fiind pe 4 canale ma gandeam daca nu cumva se poate aduce la 200-250w reali per canal deoarece la 2 canale vreau sa leg subwooferul iar la celelalte 2 canale boxele din spate ale masinii.

Stiu ca multi o sa ziceti "mai bine pui bani si iei altul nou", dar ideea este ca vreau sa invat chiar daca ies mai scump si ma complic :) asa ca as fi recunoscator celor care ofera sfaturi folositoare si utile.

 

Schema amplificatorului nu am putut sa o gasesc nici cum pe net. Semnalul pentru amplificator este luat de la boxa deoarece casetofonul actual nu are iesire RCA.

 

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

 

Daca nu sunt bune pozele mai fac altele.

Link to comment
  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pai astea de obicei au optiunea de ,,bridge" (punte) ca sa faci din doua canale unul singur pentru bass .Daca nu are si reusesti sa-l repari ii poti pune tu un defazor ca sa pui in punte 2 canale .......depinde acum si de configuratia lui , sa nu fie deja pus in punte pe acolo.

Link to comment
Guest Cipri10

Deci eu leg subwooferu pe canalul 1 si 2, ca sa fie 2x130 si pe canalul 3 vreau sa leg o boxa din spate si pe canalul 4 cealalta boxa din spate :), intrebarea mea principala era daca as putea mari puterea lui la 200-250w per canal.

Link to comment
Guest Cipri10

Deci amplificatorul are 4 canale, subwooferul il leg pe 2 canale, iar pe celelalte 2 canale libere leg cate o boxa tot nu ai inteles ? Puterea se poate mari numai ca nu am eu destula experienta ca sa stiu ce exact trebuie schimbat :)

Link to comment
Guest Cipri10

Aham, mersi de informare, deci ramane doar sa vad ce e stricat la amplificator si sa incerc sa il repar :d momentan am descoperit vreo 10-20 de rezistori care nu mai aveau rezistenta care trebuia :-

Link to comment

Mare atentie cum legi amplificatorul. De obicei iesirea pe radio-cd e in punte iar tu daca legi cumva un fir de la iesire la masa (intrare amplificator, daca nu are high imput) ai toate sansele sa parlesti ceva pe acolo, de obicei finalul din radio-cd.

Link to comment
Guest Cipri10

Alea au fost date jos si masurate, aseara am aflat ca cel mai bine se dau jos si se masoara pentru a vedea daca sunt bune sau nu ( toate componentele nu doar rezistoarele ) si din 67 mai ramasesera 10 care erau busite, rezistenta mai mare decat trebuia, si am mai descoperi si un tranzistor belit si inca cateva la care indica ciudat. Toate elementele din lateral cu 3 picioare sunt tranzistoare nu ?

 

Posted Image

 

La cele incercuite ma refer.

Link to comment
Guest Cipri10

Am luat codul de culoare, si am comparat cu ce imi arata multimetru si am inclus si toleranta si tot dadea mai mult decat trebuie.8Z 7AIRFZ4N I "semn de dioda" R9627

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines