Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Utilizarea unui LCD de GPS cu Atmega


Recommended Posts

Buna seara dragi colegi.

Am un GPS MIO C220 defect (se reseteaza continuu, daca ma jos pe pinii unui CI ramane aprins cu ecran alb).

Acesta are un ecran cu touch screen din seria LMS350GF04 (Datasheet aici: http://www.datasheet4u.com/download.php?id=611963 ).

Pot folosi ecranul asta impreuna cu un uC Atmega pentru a afisa diverse informatii pe el? (eventual sa folosesc si touchscreen-ul, dar nu obligatoriu)? Daca da, CUM. Eventual un soft demo pentru Bascom AVR.

 

 

Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

In link-ul pus de tine se vorbeste de Serial Peripheral Interface. Daca are controller si stie de SPI, atunci exista posibilitatea conectarii la un atmega. Fara o foaie de catalog completa a produsului nu ai prea mari sanse.LE: Acum am vazut ca era si datasheet-ul complet pentru download. Se specifica ca are un driver IC care suporta interfata seriala (SPI) si paralela (pe 24 de biti + liniile de sincronizare). Nu cred ca are controller integrat (cel putin nu am vazut nicaieri specificat). Pentru a-l interfata cu un microcontroller modest ca atmega ai nevoie de un controller TFT intermediar (S1D13505F00A, S1D13506F00A, etc.).

Link to comment

S1D13506F00A gasesti la TME. Vei mai avea nevoie si de o memorie DRAM. Atentie, S1D13506F00A suporta maxim 16 biti de culoare (64K culori), LCD-ul tau parca 24 biti.Pana si S1D13506F00A va fi destul de complicat de interfatat cu un atmega (21 linii de adrese + 16 linii de date + liniile de control = @40 I/O pins) si o sa faca un refresh complet al display-ului in cateva secunde.Daca vrei LCD-uri color de rezolutie maricica si adancime mare de culoare, mai bine treci pe ARM-uri sau ceva procesoare mai potente (AVR32?).

Link to comment
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines