Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sudura foarte fina


dynky

Recommended Posts

Sa spun ce vreau,ca sa fiu mai bine inteles : am un ceas de buzunar cu carcasa metalica.Eu vreau sa-l transform in ceas de mina,motiv pentru care trebuiesc sudate ansele(urechile) de care se prinde cureaua,finisat si apoi cromat,sau nichelat.Ce spuneti,stimati colegi,cui ma pot adresa?Va multumesc.

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Salutpoti incerca o lipire care in engleza se numeste "brazing", in romaneste nu stiu. Este cam la fel ca lipirea cu cositor dar temperatura este de peste 500 grade Celsius si rezistenta este mult mai mare. Iti trebuie o pasta numita flux si in loc de cositor este un aliaj special, iar ca sursa de caldura se foloseste flacara oxiacetilenica (mai demult se suda asa cu carbid la tevile de gaz). Nu stiu unde poti gasi materialele necesare dar iti recomand brazing, poti intreba un bijutier. Eu am luat un curs optional de metalsmithing la scoala si acolo am folosit asa ceva pentru bijuterii sau diferite aplicatii si dupa ce lipeam obiectele si pileam excesul de material lipitura ramanea foarte curata si aliajula acela era aproape inobservabil intre cele doua piese lipite. Succes!

Link to comment

Eu am lipit cu "brazing" cupru si alama, dar merge si otelul fara probleme; in general orice metal care poate fii lipit cu cositor poate fii lipit si prin brazing. Lipitura este mai rezistenta decat materialul in sine uneori, daca lipesti doua sarme de cupru cap la cap si le indoi dupa aceea de la lipitura sa le rupi se va rupe de langa lipitura. Aliajul de lipit vine in temperaturi de topire diferite, daca vrei o lipitura foarte rezistenta atunci alegi aliajul care se topeste cel mai greu. Cauta cu "Gogu" "brazing alloys" si afla ce contine aliajul acesta, poate asa poti sa faci rost de el mai usor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines