ioan vasile Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 VA ROG sa ma ajutati am un tv la care i-am schimbat tz.SPA04N60C2 cu tz STP4NK60ZFP din cauza ca a fost in scurt si tz ST1803DHI cu ST1803DFX dar iarasi s-au ars ar putea fi ci. ICE1QSO01in scurt sau nu-mi corespund tranzistori. acum am ars si diodele din alimentare 1N4007.SASIU este PT92P. AM CHIAR SI SCHEMA aceasta.problema ar fi ca mi-au plecat de pe placa doua piese minuscule cp15 si rp08 cand l-am alimentatsa fie problema tranzistori?... Link to comment
Gicuta 46 Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Sunteti doar la inceputul procesului de "arderi". Daca nu apelati la un meserias mai aveti inca multe chestii de ars. Link to comment
Alenicand Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 VA ROG sa ma ajutati am un tv la care i-am schimbat tz.SPA04N60C2 cu tz STP4NK60ZFP din cauza ca a fost in scurt si tz ST1803DHI cu ST1803DFX dar iarasi s-au ars ar putea fi ci. ICE1QSO01 in scurt sau nu-mi corespund tranzistori. acum am ars si diodele din alimentare 1N4007. SASIU este PT92P. AM CHIAR SI SCHEMA aceasta. problema ar fi ca mi-au plecat de pe placa doua piese minuscule cp15 si rp08 cand l-am alimentat sa fie problema tranzistori?... Link to comment
bobo Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 REGULA:daca tranzistorul mos-fet din sursa este in scurt se inlocuieste OBLIGATORIU si controlerul sursei.daca nu stiti macar atita lucru urmati sfatul lui gicuta pina nu e prea tarziu. Link to comment
ioan vasile Posted October 25, 2010 Author Share Posted October 25, 2010 de unde pot sa cumpar tranzistori buni sau cel putin inlocuitori buni.cel putin corespund tranzistorischeme ar corespunde? Link to comment
Gicuta 46 Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Diodele din puntea redresoare nu le-ati ars dvs. ele erau arse deja, dar nu le-ati masurat si ati schimbat numai tranzistorul(era bun cel pe care l-ati pus). Nu-i asa ca ati gasit si siguranta arsa ?? V-ati intrebat DE CE ??? Link to comment
Alenicand Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Dca nu era plecata si aia...Rareori se ard elementele active de la sine. Reactia in lant s-a produs de le vreun contact imperfect, un c-u obosit, o descarcare pe inalta, din cauze externe, etc. Philips-urile,in general, provoaca dureri de cap si celor mai experimentati depanatori Link to comment
Gicuta 46 Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Ce dor mi-e de un K9 cu tub delta si convergenta varza sau de un K12 !!! Ce vremuri d-lor, ce vremuri !!! Link to comment
ioan vasile Posted October 26, 2010 Author Share Posted October 26, 2010 dragi colegi siguranta de 2,5A nu a fost arsa doar rezistorul de 5R6 pe 5w si diodele acum ma gandesc ca pot fi duse si CD cele pe 2KV sau cele pe 1KVcare sunt in paralel cu diodele. intrebarea este ca ar fi bun inlocuitorul pe care l-am pus ma refer la TZ.SPA04N60C2 PE CARE L-AM INLOCUIT CU TZ. STP4NK60ZFP va multumesc.... Link to comment
Gicuta 46 Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Iarta-ma, dar bag sama ca mataluta ai facut o fixatie cu acel tranzistor; ti-am spus deja ca prima data ai pus ce trebuie; daca vrei sa fii mai sigur, pune 2SK1118 ca-i bun chiar si la bataturi; Lasa D-zeului in pace C-urile in paralel cu diodele din puntea redresoare. De ce nu vrei totusi sa apelezi la un om care stie cu ce se mananca PHILIPS-ul ??? Link to comment
Recommended Posts