Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

marirea puterii bateriei

marinescug

Recommended Posts

am auzit ca pot sa maresc puterea unei baterii cu un condensator electrolitic pt o secunda . cum pot sa fac treba asta? nu ma pricep la electronica,ma refer la o baterie de 1,5v sau una de 9v sau mai multe legate pe un suport de baterii ce putere va avea condensatorul?

Mai clar, mai la obiect. Ce vrei sa faci ?Condensatorul poate inmagazina o energie. Proportionala cu capacitatea lui si cu patratul tensiunii aplicate la borne. Puterea este legata de variatia de energie in unitatea de timp. E altceva.Oricum nu poti sa extragi mai multa energie dintr-un acumulator sau baterie decat a fost stocata sau decat a fost proiectata sa produca. Nu e generator. Si acela consuma un alt fel de energie pentru a produce energia electrica.
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cirip

1

• bogdan_

1

• marinescug

1

• __farad__

1

Top Posters In This Topic

Mai de mult am vazut la tv(si pe net) un individ care facuse un circuit de step up cu care incarca un condensator pe care il descarca apoi pe un bec mare care se aprindea putin. Era prezentata ca o maaaare mare inventie si se zicea ca intr-o zi vom alimenta cele mai mari chestii dintr-o baterie mica. Repet si eu intrebarea, care e aplicatia?

Salut,

Atentie mare cu userul @piratul10, intr-un alt post cerea cum poate face un detonator pentru capse.

Daca va uitati in datele sale de profil va puteti edifica cat de cat.

Rog moderatorul sectiunii sa il avertizeze, si sa il tina sub observatie un timp deoarece , se joaca cu "FOCUL".

am auzit ca pot sa maresc puterea unei baterii cu un condensator electrolitic pt o secunda . cum pot sa fac treba asta? nu ma pricep la electronica,ma refer la o baterie de 1,5v sau una de 9v sau mai multe legate pe un suport de baterii ce putere va avea condensatorul?

Sigur ca se poate. Nu te uita la astia k ie rai si vu vrea sa te ajte.Fa asa. Ia 20 de condici de 100 de picrofarazi. Ajta ie puterea condensatorului, 100. Pui cate un cond la baterie ca ia din puterea bateriei. Ii pui pe toti , unul cate unul, k sa ia putere de 9V de la baterie. Porma ii pui in serie, plus la minus, plus la minu. O sa obtii o putere de 9 ori 20 egat 180 volti putere. Pune mana la capete sa vezi ce puternic te scutura. pe bune!