sergiu mihoc Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 trebuie sa fac un condensator nepolarizat de 4,7uf si 400v-450v din 2 electroniciintrebare: aia 2 electronici ce valoari trebuie sa aibe si cum ii leg? Link to comment
marinescug Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 Unele surse spun ca in serie, "plus la plus". De valoare 10 micro, tensiunea minima 250V. Dar ce ce vrei sa utilizezi condensatori electrolitici in locul unia nepolarizat. Dca doresti sa-l utilizezi pentrru un defazaj la motor, mai bine cauti unul dedicat acestui scop. Link to comment
sergiu mihoc Posted October 22, 2010 Author Share Posted October 22, 2010 Unele surse spun ca in serie, "plus la plus". De valoare 10 micro, tensiunea minima 250V. Dar ce ce vrei sa utilizezi condensatori electrolitici in locul unia nepolarizat. Dca doresti sa-l utilizezi pentrru un defazaj la motor, mai bine cauti unul dedicat acestui scop. il folosesc la un filtru audio, eu stiam minus la minus Link to comment
doru3160 Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 eu stiam minus la minusAha,asta-mi aduce aminte de proful de mate din scoala,mai gresea si el saracul, destul de rar,dar s-a intamplat de vreo 2 ori,si cand noi bucurosi ca l-am prins, il corectam,el ne spunea...stiam si eu dar am vrut sa vad daca sunteti atenti Probabil ca si tu stiai,dar ai vrut sa vezi daca suntem atenti Indiferent cum il pui condensatorul... "electronic" (minus la minus,sau plus la plus),rezulta un nepolarizat,se practica cu valori egale si atunci obtii din 2 electrolitici un echivalent nepolarizat,cu tensiunea de lucru dubla si valoarea capacitatii la jumate fata de valoarea fiecaruia in parte. Link to comment
sergiu mihoc Posted October 23, 2010 Author Share Posted October 23, 2010 inca o intrebare, am pe acasa un condensator mare, pe el scrie asa: 100+100uF 350/385Vcc, asta ce inseamna ca poate fi folosit si ca 200uF?are 3 picioruse , cum trebuie sal leg pentru a il folosi ca 100uF ? arata cam asa: Link to comment
Spitfire Posted October 23, 2010 Share Posted October 23, 2010 Condensatorii nepolarizati obtinuti in acest fel,din doi electrolitici, au pierderi imense, nu se merita utilizarea lor in acest mod. La condensatorul de mai sus, lasand la o parte faptul ca e fabricat in 1977, catodul e deja comun, deci cele doua "+" ar fi armaturile "nepolarizatului"-dar repet,cu rezultate f.f.rele... Link to comment
remus68 Posted October 23, 2010 Share Posted October 23, 2010 am pe acasa un condensator mare 100+100uF 350/385Vcc...fabricat in 1977... arunca-l... daca are probleme, iti poate exploda in fata!!! Link to comment
Spitfire Posted October 23, 2010 Share Posted October 23, 2010 De regula, aceia aveau o supapa de cauciuc, tocmai pentru a evita exploziile, numai ca acel cauciuc e impietrit...deci, ascultati-l pe Dl. Remus...mai ales intr-un asemenea regim, folosit in calitate de nepolarizat, sunt sanse de show. Link to comment
remus68 Posted October 23, 2010 Share Posted October 23, 2010 ...mai mult, cei facuti de IPRS in anii '70 nu aveau supapa - in partea inferioara era o placa de textolit care avea o gaura nestrapunsa cu rol de amorsa de rupere pentru evacuarea gazelor. Am intilnit de mai multe ori carcasa de aluminiu zburata, iar bucati de hirtie si urme de electrolit imprastiate in interiorul televizorului. Unele le-am gasit cu carcasa de aluminiu ridicata pina la aproximativ jumatatea inaltimii condensatorului. Bineinteles ca am intilnit si exceptii viewtopic.php?f=40&t=41139&p=354558#p354558 Link to comment
Recommended Posts