Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV SAMSUNG model CW-29Z418T sasiu S63A (tv slim)


Recommended Posts

Am acest tv la reparat si nu reusesc sa-l pornesc. Sursa scoate tensiuni corecte, mai putin tensiunea de 12V care este cam de 10V . Asta cred ca ar fi una din probleme, de ademenea IC803( sursa comandata KA78R05) are pe intrare 8,3V dar neprimind comanda de POWER , la iesire scoate doar 0,5V. Am schimbat cam toti electroliticii din secundarul sursei, am schimbat optocuplorul, am verificat tranzistorii Q803, Q804, Q802, am schimbat IC 803. De asemenea am masurat toate rezistentele din secundarul sursei cat si cele din primar, toate diodele, insa fara nici un rezultat. Pe FEATURE BOX este SDA, SCL corect dar nu vine comanda de POWER. Am mai avut tv-uri identice cu probleme de sursa, dar dupa schimbarea conzilor electrolitici au pornit fara probleme. Poate a mai intalnit cineva acest defect si-mi poate da vreo idee. Va multumesc anticipat!

Link to comment
Guest dodialex71

AM AVUT O PROBLEMA ASEMANATOARE,PUNE O SURSA D 8V DE PROBA IN LOCUL CELEI COMANDATE SI VEZI DACA PORNESTE.APOI IN TR-UN PIN DE LA TRAFUL DE LINII AI O REZ. CARE POATE FI CARBONIZATA,UITA-TE CU ATENTIE,NU MAI STIU CARE ERA PINUL EXACT,ORICUM AM FOST NEVOIT SA SCHIMB TRAFUL.PRASESTE-L UN PIC SI MA MAI DOCUMENTEZ SI EU .

Link to comment
  • 3 years later...

Incearcati cu o tensiune externa de 5v....sa vedeti nu puteti ''pacali'' procesorul ....

Incercati ''pacaleala'' procesorului cu si fara final linii cuplat....

 

P.S.-Releul ala de la PTC sau PTC-ul....o fi bun?!?! Vad ca e de ...5v...releul!!!

Edited by BUGHIU
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines