Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect ciudat centrala termica


Guest qqwwee555

Recommended Posts

Guest qqwwee555

Se aprinde gazul pentru citeva secunde si apoi se stinge si intra in avarie.Am crezut ca nu este detectata aprinderea si normal=avarie.Dar daca se ia placa(cea cu azbest) care inchide cazanul sau se departeaza 5-10mm centrala functioneaza normal.Ajutati-ma cu un sfat!

Link to comment
  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

E un defect mai ciudat,dar nici nu a spus ce tip de centrala e...in cazurile expuse mai sus(senzor,ventilator,cos evacuare)daca indiferent care din ele, ar fi o cauza,senzorul de depresiune cos nu ar trebui sa dea drumul la gaz,implicit nu apare flacara(valabil si pt cazul cand senzorul in sine e defect)...Secventa de pornire,include obligatoriu,aerisirea incintei de ardere,ori daca electrovalva de gaz deschide si mai apare si flacara chiar daca nu e mentinuta mult timp,inseamna ca celelalte conditii sunt indeplinite...Ar fi interesant de aflat ce defect poate fi,eu as banui sonda de ionizare totusi...pt ca dupa aprinderea flacarii nu mai am nici un analizor de gaze sau altceva,care sa-mi indice ca flacara nu are destul oxigen...

Link to comment
Guest qqwwee555

Am verificat cosul si este OK(la fel ca anul trecut cand centrala a functionat normal).Dupa pornirea ventilatorului am strapat releulgaze arse si flacara se stinge!

Link to comment
Guest qqwwee555

Scuze,vreau sa fiu si mai explicit.Pornesc apa calda sau caldura(nu conteaza) cu capacul apropiat si suntez senzorul de depresiune,centrala functioneaza.Inchid capacul flacara se stinge!-este prea mult sau pre putin aer?-cum influenteaza debitul de aer functionarea sondei de ionizare(si eu o banuiesc dar nu am alta)

Link to comment

... suntez senzorul de depresiune,centrala functioneaza.

.Dupa pornirea ventilatorului am strapat releulgaze arse si flacara se stinge!

Nu inteleg de ce trebuie suntat senzorul,daca e bun lasa-l asa,daca e rau,schimba-l.De ce trebuie strapat si acel releu?Parca prea multe bajbaieli nu cadreaza politic,si strapurile astea pot sa-ti scoata din uz comenzi care in alte conditii functioneaza normal...Tot secret e tipul centralei?
Link to comment
Guest radu_cracu

Spune-ne ce model de centrala este. Nu imi dau seama ce ai strapat? Daca ai anulat senzorul de gaze arse ai ct cu tiraj natural, daca ai suntat presostatul ai tiraj fortat.Este un defect tipic de presostat dar ........ :nas:

Link to comment
Guest qqwwee555

Este vorba despre o centrala 24Kw cu tiraj fortat tip ,,MISTRAL".Am strapat releul pentru ca este posibil ca din anumite cauze(nu o sa dezvolt subiectul acum) acesta sa basculeze pentru un timp foarte scurt ceea ce duce la intrare in avarie.Oricum dupa proba, strapul se elimina centrala nepornind cu el facut.

Link to comment
Guest radu_cracu

Verifiva si martorul de flacara. Are trei electrozi aprindere, martor si ionizare. Flacara are tendinta de a iesi cand se deschide camera de ardere. Sa nu fie mai scurt martorul-in timp se arde.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines