Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magnetofon Tesla B115 probleme


Guest Fan Tesla

Recommended Posts

Guest Fan Tesla

Salut! Nu am ştiut exact unde să postez aşa că am postat aici, dacă am gresit rog un moderator sau admin să mute subiectul unde este mai potrivit.Magnetofon-ul are următoarele probleme: 1. Înregistrez cu butonul monitor pe tape cu VU-metrele la +3db, apoi la verificarea pe play înregistrarea facută la +3db apare la 0db sau 1mm sub 0db. Am schimbat mai multe capete de înregistrare dar fenomenul este acelaşi indiferent de marca sau tipul de bandă folosit. De ce se pierde din semnal-ul înregistrat şi ce pot face in privinţa asta? Eu mă gîndesc că ar putea avea legatură cu premagnetizarea. 2. Din cauza unei greseli facute de mine cred ca am prajit tranzistorii din modul-ul oscilator de înregistrare, aş dori să stiu ce echivalenţi pot găsi la tranzistorii originali, eventual dacă se pot pune tranzistori mai performanţi decît cei originali care să îmbunătăţească premagnetizarea si înregistrarea. 3. Cu banda pe stop cînd dau volum-ul la maxim in boxe se aude un fîşit pronunţat şi un brum slab ca de curent ne filtrat suficient. Menţionez că am schimbat absolut toti condensatorii din mag in afară de cei ceramici iar pe alimentare am pus condensatori de valori mai mari decît cei originali. Aş dori să ştiu ce îmbunătaţiri se mai pot face la acest magnetofon si un scan la schemele magnetofonului daca se poate. Mulţumesc pentru intelegere.

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

1. Diferenţele pot apare din mai multe motive, inclusiv mecanice, sau calitatea benzii, dar principale sînt de la semireglabilii de înregistrare şi redare, orice mag sau cas cu 3 căpăţîni are aşa ceva. Semireglabilii ptr premagnetizare modifică şi ai volumul dar în limite mai mici, modifică în schimb tonalitatea semnalului înregistrat de la înfundat (prea mult), la piţigăiat şi distorsionat (prea puţin).2. Vezi dacă şterge banda întîi, nu umbla direct la trz. Oricum sînt echivalenţi de BCxxx, mai performanţi nu ai ce să pui, poate nu mai oscilează corect. O schemă ar fi de ajutor.3. E din construcţie. Mai poţi încerca stabilizări mai bune ptr etajele de semnal mic, dar asta presupune tensiuni diferite de alimentare, alt trafo.Greu să faci mari îmbunătăţiri, magurile Tesla erau slabe calitativ şi orice ai fi făcut nu reuşeai mare lucru, era mai mult o impresie că s-a îmbunătăţit cu ceva.

Link to comment
  • 3 weeks later...
Guest Fan Tesla

Multumesc pentru raspuns, nu am putut sa raspund pina acum din cauza timpului, din fericire nu sa ars nici un tranzistor, nu stiu ce sa intimplat, sa comportat ciudat, o rezistenta de pe placa de baza aflata linga modulul de inregistrare sa incins atit de tare incit a iesit fum din ia si suprafata sa exfoliat, in acest timp mag-ul nu stergea si nu inregistra, am schimbat rezistenta si acelasi fenomen, dupa 4 - 5 secunde dupa ce apasam REC rezistenta incepea sa se incinga foarte tare, mag-ul tot nu stergea si nu inregistra, am oprit mag-ul repede ca sa nu se arda si rezistenta noua si nu am mai umblat la el pina a doua zi cind surpriza rezistenta nici macar nu se mai incalzea si mag-ul stergea si inregistra perfect :nas: Totusi nu ar strica sa imi spuneti ce tranzistori echivalenti se potrivesc ca sa stiu ce sa cumpar in caz ca cei originali se vor gindi sa se arda vreodata.Si putin off topic dar tot in legatura cu niste tranzistori tesla, ce echivalenti pot gasi la urmatorii tranzistori: 155NU70, 107NU70.Multumesc pentru intelegere si pentru ajutor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines