Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Akai 1403 AB


Recommended Posts

Am o problema la un Akai,model 1403, cu placa de baza Vestel 11 AK 56-6,model recent.Proprietarul l-a tinut in bucatarie, si dupa jumatate de an de functionare, a plesnit siguranta.Ca tot romanul bagacios, a suntat siguranta cu o sirma, fara sa gindeasca lacauza arderii. BUM, putin fum, si hai la mine cu el. Am gasit doua diode din puntea de intrare strapunse, tranzistorul P4Nk60 si dioda HER 307 scurtcircuitata. Cea din urma m-a pus pe ginduri, ea alimenteaza traful de linii cu 115V. Am schimbat diodele, tranzistorul si integratul sursa 3842B, am pornit sursa cu un bec in loc de trafo si scoate cei 115V.Neavind siguranta de 2,5 A am pus in loc un fir de tresa de cupru de 0,05 mm.Am verificat tranzistorul final linii MD 1803DFX scotindu-l de pe placa si polarizindu-l cu o rezistenta. E in regula, l-am montat la loc si am verificat bobinele de deflexie sa nu fie strapunsa izolatia.Arata perfect, dar cind am alimentat televizorul, firul de 0,05 pocneste instantaneu. Nu am curaj sa pun altul mai gros ca nu cumva sa arda iar sursa.Nu am la indemina sigurante calibrate momentan. Ce ma sfatuiti ?

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Am incercat cu un bec de 60 W si intr-adevăr, se aprinde scurt la cuplarea tensiunii de reţea, după care se stinge, dar televizorul nu da nici un semn ca s-ar aprinde in afară de aprinderea led-ului roşu de stand-by. Poate că trebuie încercat cu un bec de 100 W în loc, nu are suficient curent de start. Repet, nu-mi permit să ard iar sursa, nu mai am alte piese de schimb.

Link to comment

Merge, in final am pus 3x0,05mm in loc de siguranta 2,5A dar se pare ca de vina pentru arderea ei este termistorul demagnetizarii. La rece am masurat aprox. 8 ohmi, nu stiu cit ar trebui sa aiba normal, dar cand cuplez bobina demagnetizorului, se arde iar siguranta.Fara demagnetizare, e OK.Merg prin lada cu vechituri sa caut termistor. Va multumesc pentru sfaturi Elmar si Bughiu. Putem inchide acest subiect.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines