Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cau un gen de muzica(nici nu stiu ce titlu sa pun la topic)

adicontakt

Recommended Posts

un coleg de munca de al meu are pe telefon ca ton de apel o melodie de genul celor din filmele western in care se intalnesc doi pistolari si asteapta sa se dueleze. el spune ca melodia ar fi din filmul "Drumul oaselor" . mi-a intrebat daca gasesc pe net melodii de genul acesta sa ii fac un cd . probleme este ca nu stiu ce gen de muzica e acesta , el zice ca ar fi "waistept"(whystep?)aveti idee de asa ceva?

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• adicontakt

4

• MifTy

2

• The Stressmaker

1

• florincccc

1

Un punct de plecare

,
, uite-te in bara laterala dupa mai multe. Cauta pe imdb.com filme western asemanatoare si uite-te la coloana sonora. Primul lucru la care ma gandesc cand vorbesc de asa ceva si trebuie sa-l denumesc este "Un dolar gaurit".

Ennio Morricone :

For a few dollars more

The good, the bad and the ugly

Man with harmonica

Cred ca intra toate in categoria "Western spaghetti"...

teoretic, ar trebui să fie ceva din categoria country, western, bluegrass, cajun.dar dacă e vorba de ennio morricone, asta intră la categoria "muzică de film", și asta poate fi orice!!!

• 4 weeks later...

Poate o fi Enyo Moricone?

ennio morricone... western-spaghetti, aka westernuri făcute în italia, la cinecitta, nu la hollywood...bluegrass e tot country, ca şi western, dar e vorba de unul mai "liric", mai spre blues, muzica country, normală e săltăreaţă (cred şi eu, e pe bază de "fiddle", vioriştii americani erau în general irlandezi)cajun e termenul care desemnează tot muzica country/western, dar din sud-estul statelor unite, din zona fostelor colonii franceze: new orleans, miami, etc...