Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bormasina cu acumulator


Vizitator dyaboliq001

Postări Recomandate

Vizitator dyaboliq001

Daca o leg direct la incarcatorul la care se incarca acumulatorul merge foarte incet; daca ii pun acumulatorul care s-a incarcat merge bine. Acumulatorul e de 14.4 V, incarcatorul scoate 18V. De ce nu imi merge pe direct..fara sa ii mai pun bateria?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Si chiar nu e nici o solutie sa o folosesc fara baterie? M-ar ajuta mult daca ar merge cu un transformator la 220V.

eu nu prea am înţeles sensul, de ce vrei neapărat să meargă pe alimentator ?un transformator care să meargă cum vrei tu costă, puntea redresoare şi radiatorul aferent nu e chiar scumpă, dar tot ansamblu e voluminos.E destul de dificil să lucrezi cu cabluri după tine şi cu un transformator de vre-o 5 kg, de ce zic asta, cablurile respective trebuie destul de groase, sunt grele şi nu prea flexibile. Mai eftin ieşi să cumperi al doile-a acumulator de rezervă, sau tot la fel de eftin e dacă cumperi o bormaşină la 220 dacă nu e ok pe baterie pentru tine.
Link spre comentariu
Vizitator dyaboliq001

Am mult de lucru cu ea si ma incomodeaza sa astept pana sa incarca. Aveti dreptate, e complicat sa o folosesc la alimentator; doar ca nu vroiam sa dau acum banii pe una la 220V, dar nu am incotro. Va multumesc pentr ajutor!

Link spre comentariu

probabil ai cumpărat bormasina cu acumulator de piaţă, alea de firmă au încărcător rapid şi chiar numai un acumulator dacă ai, când faci o pauză de o ţigară sau de masă are timp să se încarce pentru a continua lucru. Am lucrat şi eu pe la interioare, şi să ştii că un cordles nu prea poate fi înlocuit cu o bormaşină la priză cum de altfel nici o bormaşină la priza nu poate fi înlocuită de una pe baterie.eu am un GSR12V foarte vechi de care sunt cel mai mulţumit, elemenţii de 1,3 a/h din acumulator au plecat şi i-am înlocuit cu alţii de firmă de 2 amperi/ora, nici nu m-am simţit că sunt pe un acumulator. Apoi am mai cumpărat un macalistar de 24 volţi cu 3 viteze şi percuţie, dar (firmă noname) care e mult prea grea pentru lucru chiar dacă e puternică. Nevoia a făcut să mai cumpăr vre-o 3 buc la 220 cu o viteză ... două si alta cu hammer pentru găurit prin ziduri. Asta e, tot investeşti până dai faliment.

Link spre comentariu

Foloseste o sursa de calculator (de preferat un AT vechi, in ATX-urile ieftine nu am baza) la care sa ai minimum 8 - 10A pe bara de 12V. Conductorul de legatura intre sursa si bormasina trebuie sa fie de 2 X 2,5mm2 pentru a nu avea cadere de tensiune prea mare pe el (tinand cont ca se lucreaza cu 10-15A). Mai poti folosi si un acumulator de UPS de 12V (acesta il poti adapta in locul acumulatorului original, bormasina va fi mai grea astfel) sau orice acumulator cu plumb transportabil, legat la un cablu de 2 X 2,5mm2 de aproximativ 5m. Am folosit varianta cu sursa de calculator la o bormasina de 12V cu acumulatorii defecti, deoarece aveam disponibila acea sursa.Ca idee, daca ai mai multe surse poti face combinatii, punand in serie, la iesire, sursele pentru a mari tensiunea disponibila, iesirile de pe bara de 5V de exemplu, puse in serie, cu mentiunea ca impamantarea la cablul de alimentare trebuie sa ramana doar la una din ele (de obicei impamantarea este legata in interiorul sursei la bara de GND de la iesirea sursei).Daca fortezi o sursa astfel, intra in protectie si resetarea o faci scotand-o din priza (iti dai seama prin oprirea ventilatorului).

Link spre comentariu

cred ca acumulator de ups e cea mai buna solutie si ieftina, te tine toata ziua are 7 amperi-ora, faţă de bateria originala max 3 amperi (3 amperi-ora vorbesc de noile generatii makita cu baterie li-ion, adica acumulator scuze)nu stiu cum e cu alte bormasini, dar daca ai una ceva mai vanoasa, chiar si anemica gsr12v duce in protectie sursa de fima Jeantech 350 wati cu 16 amperi pe 12 volti/30 amperi pe 5v.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări