Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tweeter boxe Kliver 10AC-232


norad

Recommended Posts

Va salut,

 

La una din boxe, model Kliver 10AC-232, nu se mai aud bine frecventele inalte (se aud foarte incet). Am procedat la metoda substitutiei si am tras concluzia ca este ceva in neregula cu tweeterul. In felul acesta am eliminat suspiciunea ca este ceva defect in filtrul de cale.

Nu cred ca pot gasi de cumparat un asemenea difuzor care are in mijloc un fel de glont. Pe ohmmetru nu imi indica ca ar fi intrerupt (de altfel, nu s-ar mai auzi deloc).

Imagini cu acest model de boxe aici:

 

http://www.osta.ee/index.php?fuseaction ... rintable=1

 

Intr-o prima instanta poate ma ajutati sa identific tipul de tweeter. Pare un model mai neobisnuit. Sa-mi spuneti daca e musai sa desfac boxa si sa fac poza.

 

Multumesc.

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Un lucru e clar: va fi f.f.f. greu sa gasesti un alt tweeter identic!Singura solutie va fi sa inlocuiesti AMBELE tweetere cu o pereche gasibila in comert.In principiu, si modificarile in filtru vor fi, dar minime, reducandu-se la L-pad. Alege, de ex. DT28N de la Monacor, montate pe o placa ce va inlocui placa patrata a tweeterelor.

Link to comment

Multumesc pentru raspuns.Cred ca voi proceda dupa cum ati indicat.Totusi, este posibila o depanare/reparare a difuzorului ?Care ar fi hibele de se aude foarte incet ?Eventual, niste link-uri despre acest tip de probleme ar fi ok.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines