Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptare schema sursa 24vcc/12vcc


Guest licutza

Recommended Posts

Guest licutza

Vreau sa folosesc sursa cu lm338k din imagine sa alimentez un montaj de 12V dar nu dintr-un transformator ci dintr-un banc de baterii de 24v.Pot renunta lacondensatorii C1 si C2 tinand cont ca nu mai e nevoie de filtraj neavand tensiune redresata?De fapt nu stiu daca si C2 este tot de filtraj poate ma lamuriti si in aceasta privinta.Multumesc!

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Guest licutza

Nu e chiar asa usor pentru ca montajul nu e langa baterii,mie imi vine tensiunea de 24 int-un tablou si tot acolo folosesc montajul .Sa am 12V acolo ar trebui un cablu separat si nu prea merge.Aceasta sursa e foarte buna pentru ce am nevoie numai ca vroiam sa scap de piesele care nu isi au rostul(cred eu)condensatoarele de filtraj de pe puntea redresoare.E bine?

Link to comment
Guest licutza

Asta e tot ce vream sa aflu(sa mi se confirme)pentru ca la nivelul la care ma aflu eu(la electronica) imi trebuie confirmate lucrurile pe care le deduc eu.Multumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines