Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traviata - amplif stereo ??

vikingul38

Recommended Posts

Am un radio Traviata complet ..insa are cutia sparta si inca un sasiu de acelasi aparat cu toate lampile ....Ma gandeam sa fac un amplificator stereo....Nu sunt chiar avansat, am cateva intrebari:1. Trebuie sa folosesc ambele transformatoare ?2. As putea sa fac o cutie si sa scot doar lampile necesare deasupra??? lampile finale, eventual traful (trafurile) 3. O sa-mi trebuiasca preamplificator sau pot sa atac cu cd sau alte semnale direct la intrarea de pik-up sau mag al aparatului?? :speriat 4. Ce fac cu piesele din detectie (detector) ... partea MA si FM le deconectez alimentarile la tensiune???Va multumesc....deocamdata atat...

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kripton

4

• vikingul38

3

• Spitfire

2

• lorik199

2

Da, se poate face un amplif stereo , cel mai ok doua monoblocuriEu zic sa scoti prefinala ECC83 si finala EL84(asta daca are lampile originale), soclurile si trasformatoarele si sa le pui in alta cutie

Salut,"Traviata" este un radioreceptor monofonic . Pentru a construi un amplificator stereo , mai este nevoie de cel putin inca un transformator de iesire similar , pe langa celelalte componente care trebuie sa fie si ele dublate numeric . Constructia in sine este determinata de posibilitati ,eu zic sa aruncati o privire la colegii de la " audio " unde, in mod sigur veti gasi o solutie adecvata scopului .

Salut,"Traviata" este un radioreceptor monofonic . Pentru a construi un amplificator stereo , mai este nevoie de cel putin inca un transformator de iesire similar , pe langa celelalte componente care trebuie sa fie si ele dublate numeric . Constructia in sine este determinata de posibilitati ,eu zic sa aruncati o privire la colegii de la " audio " unde, in mod sigur veti gasi o solutie adecvata scopului .

N-ati citit atent, domnul are un radio cu carcasa in stare jalnica si inca un sasiu identicDin 2 sasie complete se poate realiza un amplificator stereo

cu transformatorul de iesire existent la Traviata nu cred ca merita munca. banda de frecvente e mult atenuata inspre capete. daca doriti , am o Traviata si o Eforie restaurate si perfect functionale si va pot calcula atenuarea la 60Hz si 15Khz.

cu transformatorul de iesire existent la Traviata nu cred ca merita munca. banda de frecvente e mult atenuata inspre capete. daca doriti , am o Traviata si o Eforie restaurate si perfect functionale si va pot calcula atenuarea la 60Hz si 15Khz.

Calculati va rog.....si daca fac ampliful Aritma trebuie sa schimb trafurile de iesire???? :jytuiyu

Sfatul meu e sa construiti acel amplificator "Aritma", si daca nu sunteti multumit cum se aude, puteti schimba ulterior trafurile...eu zic ca in cazul in care va intereseaza o auditie decenta, nu sonorizari de nunta&botez, si daca aveti doua boxe bune, asa ramane in veci... :rade:Pot sa spun ca la "Aritma' mea, pe osciloscop e DEZASTRU, dar se aude de te unge pe inima...muzica se asculta cu urechile.

Corect, docamdata se poate face amplificatorul cu ceea ce exista deja . ( imi cer scuze in mod direct ca nu am obsevat existenta celui de-al doi-lea sasiu ) . In acest caz , performantele amplificatorului construit vor fi similare cu ale amplificatorului audio de la aparatului "Traviata " ( al carui difuzor,din pacate , nu este printre cele mai reusite ).Asa cum arata @ , cu incinte de calitate , rezultatele vor fi mai bune . E adevarat ca aceste transformatoare de iesire nu pot lucra corect in toata banda de frecvente audio , cum specifica pe buna dreptate @ dar pentru " primul amplificator cu lampi " satisfactia va fi indestulatoare si tocmai suficienta pentru a trece in viitor si la imbunatatirea caracteristicii de frecventa ( care , evident , va cere transformatoare de iesire dedicate ).

Daca construiesti alta cutie, poti adauga partea de etaj audio la un sasiu existent pentru a abtine un amplificator stereo.Daca montezi si un decodor stereo, ai si radio pe FM.Daca vrei sa asculti muzica din surse exterioare, pe mufa de magnetofon poti cupla la aparat semanl de la CD, placa de sunet, casetofon etc.Pick-up are intrere dedicata.Doar prin selectarea unei clape din claviatura poti selecta sursa de semnal, radio sau extern.Asta este varianta mai complicata, trebuie sa inghesui intr-o cutie aparatul de radio, inca un etaj de audio si eventual inca o parte de alimentare( daca trafo nu duce si cele 2 lampi suplimentare).Pentru varianta de amplificator audio stereo de sine statator, ai o mai mare libertate de constructie si un amplificator de alimentare este suficient pentru toate tuburile.Bineinteles ca in ambele variante, difuzoarele sunt externe, eventual folosesti un set de boxe.

Va multumesc la toti... :aplauze O sa incerc sa fac o cutie separata....din cele 2 Traviata sa scot trafurile si lampile EL 84 SI ECC 83 cu care voi incropi un ARITMA de 2 x 6 wati.... :da Piesele ramase le voi ,,instraina'' la cei amatori poate pe 2 trafuri de iesire sau cine stie...sunt deschis la discutii...apropo nu pot sa folosesc si cei 2 ochi magici la amplif (EM 84 parca...)Cu stima... :dans:

Se pot folosi si cele doua " ochiuri magice " daca se construieste un amplificator de sine statator . Transformatorul de retea de la "Traviata" are doua infasurari pentru alimentarea filamentelor ( 6,3 V ) identice .Se poate folosi una pentru alimentarea filamentelor de pe un canal ( EL 84 + ECC + EM 84) iar a doua pentru al 2-lea canal ( EL 84 + EM 84 + un bec scala , ca indicator "power" ).

• 8 years later...
Guest georgeplopeanu

salut, as dori va rog daca se poate, cineva....desigur daca are schema preamplificatorului TRAVIATA cu pick-up?  daca totusi cineva o are doresc de fapt sa vad pe schema exact punctul -iesirea pre-ului catre partea de amplificare, va multumesc!

Edited by georgeplopeanu