Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv zander,problema memorie


Recommended Posts

Buna ziua,am la reparat un tv zander(eu repar mai mult la domiciliu ceea ce inseamna ca atunci cand spun ca am la reparat vreau sa spun ca de fapt trebuie sa merg sa il repar)care a avut initial scos firul de masa care venea pe placa tk.Datorita acestui fapt sa alterat continutul memoriei si a trebuit sa refac din meniul de service corectia E.W si cadrele.Acum nu a ramas decat o singura problema si anume ca pe post nu are sunet ci un fasait precum tv urile A/N care nu aveau circuit de mutting.Momentan neavand tv ul nu-i stiu procesorul insa intrebarea mea este daca se poate sa-mi dati un fisier cu optiunile reglate cum trebuie fiindca eu nu am cu ce sa scriu memoria chiar daca imi dati un dump.Desigur acest lucru inseamna sa va spun eu ce procesor este insa vreau sa stiu daca se merita sau nu sa revin la persoana cu tv-ul.Va multumesc anticipat si imi cer scuze daca nu am postat bine sau nu am formulat corect intrebarile.P.S. Daca se poate un raspuns pana astazi pe la ora 11 ca sa stiu si eu ce sa fac,ar fi nemaipomenit.

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

un soclu dual 4x2 ,3x1n4148,un stab de 7505 si 3x dz de 3v3 + 2x 5v1 , 2x 47mf ,1x 100nf ,2x rez de 4k7 si o cupla seriala + o bucata de cablu 6 fire ....nu face mai mult de 10 ron . sunt curios cum rezolvi problemele (strictul necesare )in deplasare daca ,mergi fara piese de schimb si cate drumuri preferi sa faci ?? Succese mari !

Link to comment

Merci pentru sfat.In deplasare merg cu piesele de schimb in geanta(nu am carnet)si rar mi se intampla sa nu pot repara.Daca nu pot pe loc ori revin,ori iau acasa impricinatul.In cazul de fata nu prea am pus acces pe memorii si de asta nu m-am ocupat sa-mi fac un aparat care sa le scrie.Oricum sfatul tau e bun.

Link to comment

Scuze ca intervin, dar cu o situatie asemenetoare ma confrunt si eu ( nu am cu ce scrie memoriile). Am vazut nenumarate scheme pentru aceasta operatie dar toate sunt pentru port serial sau paralel, iar eu nu am o astfel de conexiune la laptop.

Intrebarea mea este daca folosesc un adaptor/convertor usb - serial (din comert) o sa functioneze programatorul in parametri normali sau nu este compatibil cu un astfel de adaptor/convertor ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines