Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect la tv NEI 25/28

dragnea crinu

Recommended Posts

Buna seara Va supun atentiei urmatorul defect: Sunet normal,rastru dark, nu afisaza osd.La marirea UG2 apare rastru fara imagine cu cursa inversa. Am inlocuit Finalul video TDA5101 siTDA8391.Exista impulsuri sandcastle.Tensiunile pe catozi r g b=183v.Tensiunile de atac la intrarile TDA5101=1,2v.Va rog dati-mi o mina de ajutor. Va multumesc

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• BUGHIU

3

• dragnea crinu

2

• PETRE66

1

• Gicuta 46

1

Buna seara Va supun atentiei urmatorul defect: Sunet normal,rastru dark, nu afisaza osd.La marirea UG2 apare rastru fara imagine cu cursa inversa. Am inlocuit Finalul video TDA5101 siTDA8391.Exista impulsuri sandcastle.Tensiunile pe catozi r g b=183v.Tensiunile de atac la intrarile TDA5101=1,2v.Va rog dati-mi o mina de ajutor. Va multumesc

Aveti 12v pe selector?In ultima instanta poate fi chiar procesorul sau memoria

Scuze nu am observat ca ati specificat ca aveti sunet normal,atunci iese selectorul din discutie.Eventual sa spuneti daca comuta programele, ma refer la faptul de a auzi sonorul doar de la un alt program :nas:

def. modul txt , linia de intarziere si FILTER COMBINATION FOR CVBS AND S-VHS. Pt. txt tre intrerupte alimentarile , ic2bus si semnal video trecut pe direct .

def. modul txt , linia de intarziere si FILTER COMBINATION FOR CVBS AND S-VHS. Pt. txt tre intrerupte alimentarile , ic2bus si semnal video trecut pe direct .

Aveti dreptate ,acum imi amintesc ca am avut odata defectul asta si era problema textul :da

Pe AV aveti imagine ? Imp. sandcastle nu au legatura cu imaginea ci numai cu CULOAREA.

Parerea mea este ca lipsa impulsului sandcastle poate bloca imaginea( la vechile sasie PHILIPS K40, echipate cu TDA 3576 era defect tipic)