mircea 48-50 Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Buna seara domnilor.Va rog sa imi dati un sfat(asa cum ati facut mereu).Am un tv blue sky echipat cu sasiu 11ak30 la care am gasit finalul linii BU808DFI ars.L-am inlocuit cu BU808DFX(pt. ca nu am gasit originalul) am masurat tensiunile sunt bune,condensatorul de recuperare pare bun la masuratoare(nu l-am inlocuit) insa tranzistorul se incalzeste foarte puternic.Ce credeti ca pote fi,nu sunt tranzistoarele echivalente,sau o alta piesa este defecta.Va multumesc anticipat. Link to comment
misuraelectronic Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 pentru inceput , schimbati condensatorul din baza lui 808 si montati-i un electrolitic de preferinta de 22uf/63v , obligatoriu mbr si de 105 grade... Link to comment
ANDRASONI LUCIAN Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Dupa ce faceti ce a spus d-l Misura , dati o cautare pe forum si o sa gasiti si ce numar de pantofi are sasiul 11AK 30. Succes! Link to comment
mircea 48-50 Posted October 16, 2010 Author Share Posted October 16, 2010 Multunesc pt.sfaturi(chiar daca unele sunt rautacioase).Am schimbat condensatorul si este ok.Inca odata multumesc f.f.mult Link to comment
ANDRASONI LUCIAN Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Pt siguranta in functionare , schimbati din oficiu C619(0,1 uF/250V) chiar daca masurat pe capacimetru este bun, s-ar putea sa lipseasca de pe placa C645(puneti un220uF) si daca rezistentele de pe alimentarea tranzistorului driver sunt de 39 ohmi , micsorati-le la 22 ohmi. Succes! Link to comment
Recommended Posts