Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv IVORY -rastru verde


vali35

Recommended Posts

Am un tv Ivory model js-2130 si am rastrul pe fond verde {albul este verzui}, am schimbat toti transistori de pe placa video si este la fel .Culorile se vad toate . Ma gandesc la jungla LA 76810 A . Poate ma ajuta cineva cu vre-o idee . Va multumesc !

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

de ce nu inversati catozii intre ei pt a vedea daca ,catodul de verde este in scurt cu filamentul.in acest fel stiti sigur daca tubul este defect sau daca defectul se afla pe modulul video sau jungla.inversati catodul de verde cu cel de albastru sau rosu.daca si asa predomina verdele atunci tubul este defect si procedati asa cum a spus colegul lucian.se mai poate ajusta verdele si din meniul de service daca tubul este ok.ps: personal nu am vazut inca un tv cu sasiu tv2k fara sa se manifeste asa dupa un timp(bf422 defecte sau tub scurt kg cu filament).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

sa traiti, am si eu tel modeluljs-2130 care totul este pe fond de rosu.sasiul nu este de tip 2kr...pe el gasit scris js2004-a03. mar interesa valoare luo c444 care era explodat.si as vrea un dump. mai are 24c08, LC863535C si LA76810A

Link to comment
Share on other sites

Masurati tranzistorul scos din comanda tunului de rosu comparativ cu tranzistorii aferenti tunului de verde si albastru. Apoi, daca e ok, montati-l inapoi si verificati ca tensiunile pe cei catozi sa fie sensibile egale. Daca nu sunt aveti probleme cu amplificatorul final video pe rosu, in acest caz. Daca totusi sunt tensiunile ok atunci posibil tub uzat.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines