Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv NOKIA5525 VT EE pierde memorarea programelor

Guest

Recommended Posts

Salut .Am un televizor NOKIA 5525 VT EE care din cand in cand "sare" din memorarea canalelor facuta de mine..Poate sa mearga si cateva zile,apoi fara vreun semn am ordinea programelor schimbata.Nu mai stiu ce sa-i fac.Am gasit cateva lipituri reci dar nu era de acolo.Desi am schema nu inteleg partea de memorare.Nu are memorie separata.Probabil este in procesor.Procesor St6377NMP03r01Procesor de semnal TDA8362Sursa TEA2164

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• radu ionel

2

Salut .Am un televizor NOKIA 5525 VT EE care din cand in cand "sare" din memorarea canalelor facuta de mine..Poate sa mearga si cateva zile,apoi fara vreun semn am ordinea programelor schimbata.

________________________________________________________________________________________cum a debutat acest defect:dupa o depanare pealabila,la schimbarea unei alte surse de semnal sau pe aceeasi sursa de semnal ,in timp,pur si simplu,telecomanda este originala?...solicit aceasta deoarece la acest tip tv si Nokia 5125 sasiu MONO PLUS-90*,acest defect,a dat multa bataie de cap multor depanatori cu experienta in domeniu-profesionisti-indiscutabil ptr. amatori;defectul,asa cum se spune>agata programele si le scapa dupa un timp aliatoriu.Factori defavorizanti constructiv;lucreaza de la o sursa de semnal mic:sursa de alimentare dificila Master stv5180(stapin) si SLAVE tea2164(sclav),proc DF2 incorpore memo ROM de 14Kb ,intre memorie si partea propriu-zisa a proc. exista o magistrala de cuplaj pe care sint traficate cele 2 semnale SCL(de tact-clok) si SDA(bidirectional), amindoua sint accesibile in pinii 40-41 proc...de unde se realizeaza controlul sursei in comutatie si cda txt.sau poate ati umblat fara sa stiti in cele 3 meniuri si ati schimbat parametrul RAA-ul selector(AGC 1-9v,normal 6v5),selector defect:intrare MENU SERVICE>se apasa succesiv tastele:MUTE,M si TV ale telecomenzii,cine stie decit proprietarul, asteptam detalii...

defecul a aparut pur si simplu,nu dupa o depanare.pe aceeasi sursa de semnal.telecomanda originala.nu am intrat in meniul service.ultima data a mers bine doua zile dupa programare.Am observat ca uneori se aude un "tac",zgomot ca o descarcare a tubului.dar am urmarit si nu sare de pe programe la aceasta descarcare.

Verificati cele mentionate mai sus.refaceti lipiturile reci;tda8362,caf -hef4053,poc,tranz. de benzi Vf 03,04,05 pini 17,18,19 proc.,selector +firul cald (din interior selector sa nu aiba crater-vezi cu lupa)selector canale tip termic 2000 KHC 3x9724.La prezenta semnalului,tens. de iesire a circuitului de identif.pin 4 tda 8362 este de 7v8 iar in lipsa semnalului este zero,aceasta se aplica in pin 38 proc. ptr. ca acesta sa funct. normal ,totodata tens de ident este furnizata comutatorului caf pin 11 hef4053.Cautarea posturilor se face automat sau manual ,meniu stand. din telecomanda,in automat tens de acord variaza in cadrul fiecarei benzi progresiv de la 0-30v prin comutarea fiecarei benzi starea si-nu 0-12v,cind detecteaza un program>cautarea se opreste 1-2 sec. si in acest timp este memorat si ciclul se repeta ptr. un alt nou program.Manual este indicat in situatii ddificile de receptie:parazitii,interferente,semnal slab cind pe auto nu se poate efectua memorarea. succes!...

• 1 year later...

Am mai schimbat in acelasi timp niste condensatori pe placa si condensatorul electrolitic din telecomanda care mai avea un sfert din valoare ,nu mai stiu dupa un an jumate cat.

Ei bine de atunci nu s-a mai manifestat simptomul.