Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

lumina cu leduri

Guest osa_andy

Recommended Posts

Guest osa_andy

Buna ziua,Am o rugaminte,si anume cine ma poate ajuta cu o schema pentru un reflector cu leduri la 220v.Mai exact am 10 ledui de 10mm consum de 25mA si luminanta mare,pe care vreau sa le motez pe o placa de test si sa-l introduc intr-o cutie de reflector,dar neaparat la 220v ca nu am posibilitati de a monta si un alimentator.De ce anume am nevoie si care este schema electrica.Va multumesc.

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Spitfire

3

• mircea888

1

• misuraelectronic

1

Guest osa_andy

Va multumesc de schema.Maine voi lua componentele si voi incerca sa vad ce iese(in afara de fum).Am glumit.Condensatorul sa fie de 400V ,rezistorii de 0.25W,iar puntea de vreo 2A la 1000V?O seara buna

Ar fi absurd sa nu functioneze, schema e ridicol de simpla, si foarte fiabila...un astfel de alimentator merge din 1998, non-stop, la mine.Succes! Si atentie pe unde puneti degetele!

Guest osa_andy

Am realizat astazi montajul dar nu face nimic.o sa mai studiez si maine sa vad care este motivul.Din ce am verificat,componentele sunt OK.O zi buna

Am folosit ZTC23.

cind o zbura pig-ul o sa existe ztc23...! uitati-va mai cu atentie la piesele folosite... :dain primul rind , este ztk , nicidecum ztc ...! in al doilea rind , exista doar ztk22 si apoi urmeaza ztk27...!in al treilea rind , eu cred ca ati folosit ztk33 , probabil....dar ati postat cu totul alte traznai inexistente...!in al patrulea rind , sigur ati pus vreo componenta aiurea....ori puntea , ori ledurile...!