Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Regulator" sunet iesire de la PC!

Cilibiu

Recommended Posts

Nu stiu daca se poate face asa ceva sau daca exista dar va intreb pe voi!Cea ce vreau sa fac este un montaj care face urmatoare chestie!Din pc iau sunetul intra intrun montaj si dupa acea intrun alt ansamblu!Ansamblu are intrarea ff sensibila! Imi functioneaza normal la 10% din volumul pc!Eu folosesc des volumul din pc pentru amplificatorul care il am!Iar nu vreau ca sa stau la acel ansamblu sa tot stau sa fac reglaj de fiecare data cand dau mai tare sau mai incet!Vreau ca in el sa intre sunet peste 10% dar la iesirea din montaj sa am tot max 10%!Se poate asa ceva? ceva cu OP-uri?Nu stiu cat de inteles am fost dar daca nu ati inteles ceva va explic mai detaliat!Acel ansamblu este vorba de o orga de lumini!

• Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Cilibiu

9

• remus68

5

• bogdan_

1

• cristian_draghiescu

1

Top Posters In This Topic

Multumesc de raspunsuri dar nu este cea ce vreau, ma refer la ultimul post!Volumul va varia tot timpul, nu vreau o injumatatire a semnalului sau minimizare, vreau un ansamblu care indiferent ce semnal intra ca intra 10mV sau 100mV sau 1V, tot 20mV sa imi scoata!Sper ca am fost un pic mai explicit, cum sunt stabilizatoarele de tensiune,intrare 14-35V dar iesire tot 12V iese!Asa vreau dar pentru sunet!Acum caut compresoru de dinamica sa vad ce face si reactiile lui!

Am rascolit un pic forumul si am gasit 2 scheme, ambele simple, a doua schema are ca componente urmatoarelel R1 = 100KR2 = 1KR3 = 1MR4 = 68KR5 = 10KC1 = 10uFC2 = 680nFT1 = BFW11T2 = BC173CIC = BA741Iar prima si amplifica la semnal slab cum cititsem in postul respectiv.Care credeti ca ar fi mai buna?Eu as opta pentru a 2, mi se pare mai simpla!daca as folosi un MOS FET in loc de FET ar afecta cu ceva?

Eu cred ca pinul 8 este IN+ si 4 este IN-. Dupa cum mam uitat prin datasheet vad ca notatia este gresita!Voi face o simulare cu am zis eu ca sunt pini sa vad daca merge cum trebuie!

:nas: In ce datasheet te-ai uitat de ai vazut la A741, intrarea neinversoare pe pinul 8!? Stii corespondenta pinilor dintre capsula cu 14 pini si cea cu 8 pini de la A741?

Am facut o simulare dar se pare ca nu functioneaza bine cum am zis prima oara!De la 5mV la 100mV se comporta bine la iesire ai 28mV fix, daca la intrare aplic 1V deja la iesire am 100mV!Acum vreau sa inversez intrarile sa vad ce obtin!L.E UIMITOR am inversat intrarile si se comporta perfect, testat pe UA741! Un fet la nimereala si bc171!Acum testez sa vad de la ce tensiune urca peste 28mV!Pin 8 IN-Pin 4 IN+Pin 10 OUTAm ajuns la tensiunea de intarre la 40V si 1KHz, vreau sa zic ca a ramas nemiscat la 28,8mV mai exact!Am testat tensiunea minima, am alimenatat cu 1mV iar la iesire tot 28,8mV am la aceasi frecventa!Eu zic ca este simplu si ff bun pentru cea ce imi trebuie!

A741 are dip8 nu dip16, un la mana , a doua nici la dip16 nu se potrivesc pini!

:rade: A741 in capsula cu 16 pini va exista numai atunci cind il vei fabrica tu - eu am spus de capsula cu 14 pini, exemplare din care mai am citeva zeci de bucati. Daca nu ai vazut niciodata este datorita faptului ca in urma cu 30 de ani cind eu "ma jucam" cu asa ceva, parintii tai inca nu se cunoscusera.

Notatia pe schema este de la capsula cu 14 pini, pinul 8 fiind notat gresit, intrarea neinversoare fiind pinul 5. Mai documenteaza-te inainte de a sari ca ars.

Da ai dreptate, acum am vazut ca am scris 16 in loc de 14, iar ce ai zis tu da este adevarat ca mam uitat la detaliile tehnice si exact acelasi lucru am zis si eu mai sus cu cateva posturi>>> CA ESTE NOTAT GRESIT IN SCHEMA!