Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

SFAT SCHIMBARE LAMPI PRO-JEKT

Guest giurescu

Recommended Posts

Guest giurescu

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat.Am o problema cu un preamplificator pentru doza de pick-up (Pro-jekt Tube Box).De la o vreme, unul din canale se aude foarte incet si zgomotul de fond a crescut mult.Daca schimb intre ele cele doua lampi ale preamplificatorului, problema se muta pe celalalt canal. De aici am dedus ca lampa cu pricina s-a defectat.Pe lampa scrie numai Pro-jekt Audio Systems, dar in specificatiile tehnice producatorul precizeaza ca preamplificatorul este dotat cu doua lampi ECC83.Acum eu sunt nelamurit daca trebuie sa schimb ambele lampi sau ajunge daca o schimb numai pe cea defecta.Deasemeni, nu stiu daca trebuie sa caut lampi de la un anumit producator sau de o anumita calitate...orice sfat este binevenit, multumesc :)

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ratza

2

• MiniTehnicus

1

Top Posters In This Topic

Guest giurescu

Multumesc pentru raspuns.Am banuit ca solutia ideala este sa schimb ambele tuburi.Unde as putea gasi doua astfel de tuburi si ce marca ar fi mai bine sa caut ?

• 2 weeks later...

Daca poti achizitiona lampile pe probate ar fi cel mai bine.Montezi tuburile si asculti cum suna, raman cele care i-ti plac.Diferite firme construiesc ECC83, fiecare are caracteristicile sale.O varianta ar fi si 6N2P cu mici modificari.Poti cumpara cate 2 bucati de ce marci gasesti disponibile, le montezi si selectia o faci dupa cum suna.Daca nu ai pretentii asa mari, cumperi ce gasesti. :da