Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator pt alungarea porumbeilor


Guest tyc

Recommended Posts

Porumbeii s-au asezat a mine in balcon si cum scap de unii,vin altii...am instalat un pastor electric pe balustrada si nu a trebuit sa curat cacatul dupa ei.Acum aterizeaza direct in balcon si problema a revenit.Careva vecin are instalat un 'uliu' (similar celor de pe aeropoarte).Si 'uliul' e eficient,neajunsul lui e ca daca e dat incet nu face treaba,iar daca e la maxim au si copii mici nopti albe.Daca are cineva ceva idei sau trimiteri la siteuri care se ocupa cu asta,rog sa posteze.Multumesc.

Link to comment
  • Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pisici au fost 11,ciudat ,cand au ajus jos erau mai late.Probabil au ales calea cea mai scurta spre aeroport.

Inseamna ca este o problema legata de inaltimea blocului. :da Nu cred ca poti scapa ieftin din treaba asta. Am vazut prin orasele patriei ca mai toate cladirile vechi care au fost restaurate si care sunt pline de bolti, de balustrade decorative si statui, au fost protejate cu plasa metalica sau/si niste tepi.
Link to comment

Se adauga in schema un senzor PIR activ doar la lumina. cand simte ceva declanseaza sursa de zgomot. Scurt si eficient.

Senzorii pir au ceva limitari,tocmai ca sa nu se declanseze la asa ceva.Banuiesc ca se pot modifica.@yo9hnfda,acum i-mi aduc aminte ca am vazut intr-o gara deasupra la orice obiect suspendat tepi,iar blocul e situat in varful unei coline si etajul e 9...acum am realizat si de ce nu e eficient electric fencerul-desupra balconului trece un cablu(intre blocuri) gros,pe care stau porumbeii si studiaza peisajul.Am incercat si cu un laser chinezesc sa-i determin sa nu mai vina pe balcon,dar nici asa nu merge si in plus e posibil sa se nimereasca si altcineva in calea razei laser.
Link to comment

Un vecin si-a pus plasa (ca navodul) la balcon si in capetele balustradei 2 ulii statueta.Alta metoda am vazut-o la un film documentar. Impotriva porumbeilor se montau pe acoperisul cladirilor sirene cu ultrasunete.

Link to comment
  • 3 weeks later...
:da Dar daca iti cumperi un fel de jucarie.. vreo maimiuta [ jucarie electrica ] care sa faca ca toti dracii cand vin porumbeii. Faci in asa fel incat dispozitivul sa alimenteze maimuta cu un senzor de miscare :ras: iar cand apar porumbeii pe balcon, maimuta incepe sa faca ca toti dracii si sperie porumbeii. In locul la maimuta poti adapta si vreun motoras care sa invarta vreo alta dracie, cat sa sperie porumbeii. sau strangi bani si iti imbraci balconul.
Link to comment

Metoda cu apa e valabila,despre inchis balconul nu poate fi vb,exista uni care se cred in codru(singuri pe o raza de 1km) si fac tot felul de lucruri-de la scuturat presuri,haine de pat la aruncat cu capse de bere...Mario,daca pui unul mort,cum mai deschizi geamul?

Link to comment

Ceva de genul...daca la o fata de perina sau ce draq mai scutura ei,exista un nasturel...se va sparge de geam,geamul va crapa(fisura) si odata fisura pornita e o chestie de timp pana ajunge in celalalt capat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines