Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce ziceti de asta cum se poate remedia


mitidj2008

Recommended Posts

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Salut,din ce se vede,lipiturile sunt"fierte"bine,nu seamana cu lipituri reci,aspectul e cam naspa,incearca o spalare cu alcool si dupa asta o pulverizare cu ulei siliconic(cu bun simt,nu din abundenta),as fi recomandat lac, sacaz in alcool,sau alte dracovenii dar nu stiu ce tensiuni ai pe placa,am vazut intr-o poza "high tension"si trebuie avut grija sa nu strici gradul de izolatie intre trasee...oricum la lipituri nu e indicat sa umbli,mai ales daca exfoliaza asa usor stratul de cupru,si oricum sunt prea multe ca sa te apuci sa le refaci pe toate...chinezoii le fac in baie de lipire,cred ca stratul superficial de ulei siliconic va ajuta la protectia impotriva oxidarii,si va ameliora binisor aspectul.

Link to comment

ok. iti multimesc mult pentru ajutoru acordat.Tensiunea acolo esta cea de la retea 230V si acei 322 dupa puntea de rectificare. este o sursa smps de la o statie in clasa D de 2600W :da . dupa transformare aste 110V deci si acolo e ceva tensiune.aces ulei siliconc sa alte se gasesc usor in magine de electronica nu?am retusat ieri lipituri la parte de iesire la mufele speakon si a venit bine. la 350 grade am tinut apartul de lipit :rade: . cum il tin de obicei in tre 270 si 285 nu facea fata prea mare suprafata de incalzire. da nu sa esfoliat nimic. cred ca unde mi sa luat mie ala, pentru ca are lipituri pe ambele parti si nu se incalzise bine si am tras de fir. fire de 2.0mm2(milimetri patrati). ok am sa vad ce fac. ca eu am desfacuto sa pun powercon la alimantere sa fie si ea cum trebue. ca de cate ori o scoteam din rack trebue sa iau si friu si ma enerva. asa cand o scot dau tot jos de pe ea.si pentru ca imi place cu powercon. :dape mine ma interesa la SMD (circuit de preamplificare)pot face asa ceva ca acolo e mai importan cred.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines