Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectare filtru pe 2.5 cai


spinach

Recommended Posts

vreau sa realizez un filtru pe 2.5 cai si am o mare dilema privind sectiunile de low ; varianta 1- 2 sectiuni de ordin 1 in paralel , una pe 350hz si a doua pe 3500Hzvarianta 2- 2 sectiuni de ord1 inseriate , respectiv prima de 3500Hz ;din ea , in paralel wofeerul de low-mid si filtrul de 350 Hz pentru cel de lowProblema : care varianta este mai prietenoasa ? care varianta este mai buna pentru un echilibru mai bun al impedantei ?

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ASta e dilema? Problema e sa faci sa sune totul bine. :)prima iti da mai multa libertate de miscare: nu influentezi deloc al doilea filtru, plus ca poti sa faci al doilea filtru din sarma subtire fara sa iti faci griji ca atenuezi basul cum faci in al doilea caz.Merge si a doua varianta, dar sa pui sarma groasa pt bobina care va taia la 3.5k. Ai difuzoare adecvate incat sa le tai la 3.5k electric? Sau frecventele specificate sunt frecventele unde raspunsul acustic e la -6dB iar electricul e "unde trebe incat sa iasa" ?

Link to comment

Dupa cum o vad eu , folosind 2 wofeere de 12 om [ca asta am] , este o zona de mijloc in care va merge un singul wofeer si in care impedanta va creste . Ideia era daca una din scheme impedanta in zona respectiva .3.5k este frecventa de calcul ; nu vad vrun impediment ; este o frecventa acceptabila majoritar pentru joase si inalte .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines