Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

NORDMENDE SASIU F19


Recommended Posts

Buna tuturor, Va rog am un tv. NORDMENDE SASIU F19, la care am gasit tranzistorul TP 29 = S2000AF, strapuns.Eu zic ca am verificat toate piesele si totusi pana acum mi-a papat 3 tranzistoare pe care le strapunge. Poate cineva sa-mi dea vreun sfat sau solutie ?V-as ramane recunoscator si ..indatorat.V-as ruga daca are cineva descrierea functionarii acesti surse saudaca stiti ca este pe undeva descrisa spuneti-mi si mie ca sa pricep si eu de ce dracu se duc tranzistoarele instantaneu ?Va multumesc.Cu multa stima,Tomita S.

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

in primul rand, monteaza pe bara de 300v(DC) o rezi de 100-150 ohmi /200watt (tai traseul de langa trafo chopper , astfel incat cond de filtraj sa fie "inainte" de taietura, si vezi caderea de tensiune pe aceasta). pentru o rezi de 100 ohmi, caderea de tensiune ,nu poate fi mai mare de cca 30 volti (adica un consum de cca 300mA)faci asta pentru a nu mai fi "papate" tranzistoarele, si pentru a vedea ce se intampla la schimbarea diferitelor componente depistate ca fiind defecte (iti recomand sa incepi cu cond electrolitici)bafta!

Link to comment

Intrebare :tensiunea de alimentare final linii este buna sau prea mare?Daca se arde instantaneu .....condi de recuperare schimbat si tot se arde,posibil ceva dezlipit legat tot de acest condi sau poate chiar trafo linii dar ..... :scarpin mai greu de spus

Atentie ,e vorba de TP29 din sursa. Pentru a nu mai distruge TP29 puteti incerca ca in timpul depanarii sursei la probe sa montati in locul sigurantei FP01 un bec de 60-75W la 220Vac, iar ca masura de precautie strapati jonctiunea BE a finalului linii (evitati startul BO si deci al consumului, evitand posibila defectare a sursei din cauza subalimentarii).
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines